Jako den a noc. Po zdolání Počátek přišlo vystřízlivění v Božejově

TJ Sokol Božejov – TJ Sokol Hořepník 5:1 (3:0)

Hořepničtí fotbalisté znovu ukázali, že ve venkovních zápasech se letos s formou zatím nepotkali. Po cenné domácí výhře s Počátkami zajížděl Hořepník do Božejova, kde plnil roli velkého favorita duelu. Jenže zatímco před domácími fanoušky Hořepničtí válí, venku je to pouze bída a zmar. Hořepník totiž ze čtyř výjezdů přivezl pouhopouhý bod. Tentokrát se navíc přidaly i problémy se sestavou, takže vysoká prohra na hřišti předposledního mančaftu soutěže až takovým šokem není…

Hořepník přijel do Božejova značně oslaben, když v sestavě chyběli takový plejeři jako Honza Jelínek, Martin Jelínek či matador Martin Horký. Začátek zápasu ale nenasvědčoval, že by Hořepník nemohl v Božejově pomýšlet na body. Hosté dlouho drželi s domácími fotbalisty krok.

Božejovští se začali prosazovat až po půlhodině hry, kdy Hořepník několikrát propadl v obraně. Ve 34. minutě hosté nechali ve velkém vápně trestuhodně volného Gebarovského, jenž poslal domácí do vedení. S koncem poločasu přišly další dvě gólové pohromy pro hostující jedenáctku.

Hořepník sice nejprve přežil velkou šanci domácích, pak ale jeden z hořepnických hráčů zbytečně fauloval v šestnáctce a s nařízenou penaltou si bez problémů poradil Nechvíle. Když pak ve 43. minutě udělal obří chybu gólman Kadlec, kterému propadl lehký centr Šátka až do sítě, bylo vymalováno.

Po přestávce domácí pokračovali v dobrém výkonu a dál na hřišti dominovali. Hostům sice nešla upřít snaha, ale fotbalová kvalita byla jednoznačně na straně božejovského mužstva. Potvrdil to i gól Doskočila, který zvyšoval už na 4:0. Poté předvedl několik dobrých zákroků gólman Kadlec, jehož při jedné ze střel zachránila tyč.

Zelenobílí za rozhodnutého stavu několikrát zahrozili, vždy rychlonohým Přitasilem, který v 67. minutě ukázal domácí obraně záda a s přehledem vstřelil čestný gól Hořepníka. Stejný hráč o chvilku později mohl znovu skórovat, tentokrát si ale na brankáře Struhovského nepřišel.

Že si Hořepník odveze z Božejova nepopulárního bůra se rozhodlo deset minut před koncem, kdy po hezké akci a přihrávce Gebarovského chytře přes padajícího gólmana zakončoval Smítka. Sokolíci tak po nejhorším výkonu v sezoně vysoko prohráli. Reputaci si budou napravovat proti poslednímu Čejovu, k jehož zdolání ale budou muset podat o sto procent lepší výkon než tentokrát.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Petr Zíka, Michal Joneš, Libor Dalík, Martin Buchta – Tomáš Jelínek, Ondra Petrů, Petr Sojka, Luděk Havlín – Zdeněk Šonka, Míra Přitasil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *