Spanilá domácí jízda pokračovala i proti Čejovu

TJ Sokol Hořepník – TJ Sokol Čejov 3:0 (2:0)

Ve výborných domácích výkonech pokračovali hořepničtí fotbalisté i ve svém posledním podzimním vystoupení před svými fanoušky. Šest zápasů na vlastním hřišti, šest výher, k tomu impozantní skóre 28:3. Právě takovou domácí bilancí se v této sezoně mohou zelenobílí pochlubit. Tentokrát z Hořepníka odjel s nepořízenou poslední tým tabulky, kterým jsou fotbalisté Čejova.

1.poločas

Hořepník potřeboval napravit dojem z minulého zápasu, ve kterém inkasoval v Božejově pět fíků. Měl k tomu vhodnou příležitost, když na svém hřišti přivítal poslední Čejov. Ačkoliv Čejovští ještě v minulé sezoně válčili v Poutník lize, platí nyní o soutěž níže za outsidera, kterému začíná ujíždět vlak. Důvod poklesu čejovské výkonnosti o několik stupňů je prostý. Tým oproti minulým sezonám opustilo několik opor a úzký čejovský kádr své trable naplno ukázal i v Hořepníku.

Domácí roli favorita potvrzovali od prvních minut hry. Oproti nepovedenému zápasu v Božejově byla na hřišti cítit přítomnost Jana Jelínka, Martina Horkého či Martina Jelínka. Na beku pak dobrou práci odváděl mladičký Babický, který několik zápasů absentoval. Z brány vše jistil jako obvykle spolehlivý gólman Jirka Lapáček.

Hořepník z úvodního tlaku vytěžil důležitou první branku, o kterou se postaral ostrostřelec Míra Přitasil. Houževnatý a dobře bránící soupeř poté hořepnický tlak otupil, a tak se na nějakou zajímavou akci čekalo až do třicáté druhé minuty. Čekání ale stálo za to. Po průniku Martina Jelínka do čejovské šestnáctky přišla prudká přihrávka před branku, kterou mezi bránícími hráči poslal pohotovou placírkou do sítě Honza Jelínek. Poté ještě dvakrát zahrozil Lukáš Zelenka a jeden střelecký pokus si připsal Ondra Petrů, skóre se ale prozatím neměnilo.

2. poločas

Do druhé půle trenér Libor Dalík poslal na hřiště dva čerstvé hráče. Kreativního a zkušeného Petra Sojku, jenž dal hře klid a myšlenku, v útoku pak mnoho běžeckých soubojů se soupeřovic obranou svedl bojovný Vojta Filip. Po změně stran se na hřišti odehrávala podobná bitva jako před pauzou. Čejovští obstojně bránili, směrem dopředu však byli naprosto neškodní, a tak se domácí mužstvo nemuselo obávat, že by o dvoubrankový náskok mohlo přijít.

V hořepnickém dresu jako obvykle nejvíce hrozil útočný expres Míra Přitasil. Druhý nejlepší střelec soutěže mohl své gólové statistiky ve druhém dějství vylepšit hned několikrát, ale nejdříve si vylámal zuby na dobře postaveném gólmanu Krupičkovi, poté jeho snahu zastavila tyč čejovské brány. Na třetí pokus byl ale hořepnický klenot přece jen úspěšný. V 75. minutě Přitasila ke skórování pravou českou uličkou vybídl Sojka a s jeho kolmicí naložil domácí útočník na výbornou.

Hořepničtí se po třetí brance již nikam výrazněji nehnali, s přehledem kontrolovali hru a vychutnávali si závěrečné minuty zápasu. Jejich výhra o tři branky je naprosto zasloužená, když toho soupeři mnoho nedovolili. Zelenobílí se po šestém domácím vítězství v sezoně opět dostali do boje o podzimní primát. K jeho získání ale nutně potřebují přivézt plný bodový zisk ze Žirova a doufat v zaváhání svých konkurentů.

Sestava Hořepníka

Jirka Lapáček – Petr Zíka, Michal Joneš, Ondra Babický, Ondra Petrů – Tomáš Jelínek (58. Tomáš Holub), Martin Horký ( 82. Luboš Procházka), Martin Jelínek (46. Petr Sojka), Lukáš Zelenka (46. Vojta Filip) – Honza Jelínek, Míra Přitasil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *