Hořepnickou tvrz nedobyl ani Budíkov

TJ Sokol Hořepník – TJ Rovnost Budíkov 3:0 (1:0)

Hořepník znovu potvrdil svou domácí extratřídu, když ani ve čtvrtém zápase sezony před svými fanoušky nezaváhal a po Humpolci, Nové Cerekvi, Černovicích, porazil s přehledem i Budíkov. Zelenobílí po celý zápas svého soka přehrávali, byt jejich převaha nebyla nikterak drtivé. Uklidňující vedoucí branka padla až na konci první půle, postaral se o ní Tomáš Jelínek. Po přestávce domácí přidali ještě dvě branky a připsali si do tabulky další tři body. Momentálně jsou Hořepničtí na výborném druhém místě, ale už další zápas bude těžkou prověrkou. Hořepník totiž cestuje do Počátek, které v minulém kole naprosto zesměšnily rezervu Košetic, když jí nastřílely dvanáct branek.

První půle nepřinesla fotbal, jenž by snesl přísnější měřítka. Oba týmy dobře bránily. Hořepník dokázal pokrýt nebezpečného Jana Žáčka, na druhé straně se vedlo podobně budíkovské defenzívě, která udržela na uzdě největší hořepnickou zbraň v podobě útočníka Míry Přitasila.

První střelecký pokus v zápase přišel z kopačky Martina Jelínka, pro gólmana Havla byl ale lehce stravitelným soustem. Poté zahrozil Petr Sojka, ten po individuálním průniku napřáhl ke střele z hranice šestnáctky, ale minul zařízení. Nebezpečný byl i trestný kop Ondry Petrů, brankář Havel byl opět jistý. A hostující gólman nadále zářil, když zlikvidoval štiplavou ránu Martina Jelínka a posléze i únik Míry Přitasila, jenž se po dlouhém nákopu zjevil před Havlem zcela sám.

Hosté z Budíkova toho směrem dopředu mnoho nepředvedli, kromě dvou střel, které směřovaly vysoko nad, hořepnickou bránu v první půli neohrozili. Přesto na světelné tabulky dlouho svítil bezbrankový stav, s nímž byli daleko více spokojení fotbalisté Rovnosti. V samotném konci úvodního dějství Hořepničtí svůj tlak přece jen dokázali zužitkovat, když se ve vápně obtočil kolem bránících hráčů Tomáš Jelínek, jehož střelu si následně srazil do vlastní brány jeden z hostujících hráčů.

Druhá půle byla kopií té první. Domácí opět měli převahu, i několik zajímavých příležitostí. Jako první po obrátce zahrozil Honza Jelínek, jehož hlavičku skvěle zneškodnil gólman Havel. O pár minut později si dal domácí stoper repete, když po centru Ondry Petrů se zase dostal do zakončení, tentokrát ale na jeho hlavičku byl hostující brankář krátký.

Další šance domácího mužstva na sebe nenechala dlouho čekat. Po přihrávce Míry Přitasila měl gól na kopačce veterán Martin Horký, jeho velkou šanci však reflexivně vyčapal opět skvělý Havel. Budíkov během následujících minut přece jen dokázal několikrát vystrčit drápky. Poprvé po centru do šestnáctky si málem vstřelil vlastní gól Roman Filip, jeho nešťastnou hlavičku s vypětím všech sil vyrazil gólman Kadlec, který si poté připsal další dva dobré zákroky.

Definitivní pojistku tří bodů přidali domácí deset minut před koncem duelu, kdy průnik Martina Horkého zastavili Budíkovští jen za cenu faulu. Nařízenou penaltu pak s přehledem proměnil Honza Jelínek, který druhým gólem v zápase korunoval svůj výborný výkon. Hořepničtí tak ani počtvrté v sezoně doma nezaváhali, když nad snaživým soupeřem z Budíkova po zásluze zvítězili.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Ondra Petrů, Honza Jelínek, Petr Zíka, Roman Filip – Luděk Havlín (74. Richard Chvála), Petr Sojka, Tomáš Jelínek (46. Vojta Filip), Martin Horký (81. Tomáš Holub) – Martin Jelínek, Míra Přitasil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *