Derby v Košeticích jasně pro domácí B tým

TJ Sokol Košetice B – TJ Sokol Hořepník 6:3 (2:1)

Další nepovedený výjezd mají za sebou hořepničtí fotbalisté. Do nedalekých Košetic cestovali v pozici lídra tabulky, roli mírného favorita zápasu však nezvládli, když je domácí jedenáctka zejména ke konci utkání jednoznačně přehrála. Za ostudu se vysoká porážka ale pokládat nedá, rezerva Košetic totiž oproti minulým sezonám využívá výrazné pomoci pendlů z A týmu a právě oni zajímavý duel rozhodli. Hořepník se tak na čele soutěže vyhříval pouze týden, nyní zaujímá čtvrtou pozici. Popředí tabulky je ale vyrovnané, a tak případná domácí výhra Sokolíků nad Budíkovem může zelenobílé opět vynést mezi třetitřídní smetánku.

Derby zápas začaly ve velkém stylu domácí Košetice, když je hned v deváté minutě poslal po sérii hořepnických přešlapů v defenzivě do vedení Štyx. Poté se hrálo vyrovnané utkání, s občasnými šancemi na obou stranách. Více vzruchu přišlo ale až ke konci prvního poločasu. Hořepník byl blizoučko vyrovnání po půlhodině hry, tisíci procentní šanci Tomáše Jelínka však na brankové čáře svým tělem zastavil Martin Sovka.

Důležitý zákrok byl ale posléze degradován, když vyrovnání přišlo z následující akce. Košetičtí nechali trestuhodně volného Míru Přitasila, jenž po kolmici od Petra Sojky upaloval sám vstříc Pelíškovi, kterého s přehledem překonal. Těsně před odchodem do kabin si ale domácí vzali vedení zpět, když poměrně přísně nařízenou penaltu proměnil Štyx.

Druhá půle nabídla ofenzivní manévry. Hned po jejím zahájení si vzali slovo Hořepničtí, kteří během pár minut otočili výsledek. Nejprve se krásnou střelou zpoza vápna trefil střídající Martin Buchta, aby z další akce rozradostnil hořepnické fanoušky kanonýr Přitasil, jenž potrestal chybu košetické defenzívy.

Hořepnické vedení ale mělo jepičí život. Domácí tentokrát disponovali velkou kvalitou v ofenzivních řadách, takže brzy spustili kolotoč, který hostům pořádně zamotal hlavu. Nejprve to zkoušel individuálně Paťha, jeho dravý průnik ale k brance nevedl. Více štěstí se usmálo o pár minut později na Martina Langra, který z hranice penalty překonal gólmana Kadlece.

Za stavu 3:3 začala nejzajímavější pasáž zápasu. Nejprve měli tři výborné příležitosti hosté z Hořepníka. Dvakrát se po hlavičkách hostujících fotbalistů rozeznělo břevno za Pelíškem, série hořepnických šancí skončila sólovým nájezdem Buchty, jenž mířil vysoko nad. To se psala šedesátá minuta a zbývajících třicet minut hry už bylo plně v košetické režii.

Domácí mohli jít do vedení po střele Bartošky, tu ale reflexivně vytěsnil Kadlec. Hořepnický brankář posléze držel svými zákroky hořepnické ve hře, když zneškodnil tutovku Bartošky a posléze i samostatný únik Tomáše Kadlece. V 70. minutě sudí Sedlák odpískal druhou penaltu pro domácí družstvo, tentokrát zcela podle regulí, kdy akci Davida Bartošky zastavil jeden z hořepnických hráčů rukou. Pokutový kop pak bezpečně proměnil Tomáš Kadlec. Stejný hráč mohl o chvilku později přidat pojistku, po hrubé chybě Tomáše Jelínka postupoval zcela sám na hořepnického gólmana, dloubáčkem ale přeloboval nejen jeho, ale i bránu.

Košetickou rezervu ale dlouho neproměněná šance mrzet nemusela. V 77. minutě domácí hráči předvedli parádní akci, na jejímž konci byl Martin Langr, kterého ke skórování zpětnou přihrávkou vybídl nejlepší hráč zápasu, David Bartoška. Ten byl za svůj výborný výkon, kterým výrazně pomohl spoluhráčům k vítězství nad lídrem tabulky, odměněn i gólově. Pět minut před koncem zápasu využil slabší chvilky Standy Kadlece a střelou z hranice šestnáctky dal výsledku konečnou podobu. Domácí tým si tři cenné body připsal do tabulky zcela po zásluze, když poslední půlhodinu, ve které rozhodl o výsledku, na hřišti zcela dominoval.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Ondra Babický, Ondra Petrů, Petr Zíka (46. Martin Buchta), Michal Joneš – Martin Horký, Tomáš Jelínek, Lukáš Zelenka (78. Radek Trojan), Petr Sojka – Honza Jelínek, Míra Přitasil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *