Hořepník knockoutoval Černovice a vyhřívá se v čele tabulky

TJ Sokol Hořepník – TJ Sokol Černovice B 7:1 (4:1)

Hořepník je lídrem tabulky! Poprvé od sestupu z Poutník ligy se Hořepničtí mohou pyšnit touto výsadou, po hladké výhře nad černovickou rezervou se dostali do čela třetitřídního pelotonu. Hořepník znovu potvrdil svou domácí suverenitu, když podruhé v sezoně svého soupeře vyprovodil sedmigólovým přídělem. Tentokrát řádilo zejména útočné duo Přitasil – J. Jelínek, dobrým výkonem se ale prezentoval i zbytek týmu. Nezbývá než doufat, že se začne dařit i na venkovních hřištích. Hořepnické totiž v dalším kole čeká cesta k rivalovi do Košetic a pokud se zelenobílí chtějí na čele tabulky zdržet delší dobu, musí začít sbírat body i na výjezdech.

Hořepník neponechal nic náhodě, rozhodnuto bylo do přestávky

V roli velkého favorita nastupovali Hořepničtí do dalšího třetitřídního utkání. A svou úlohu zvládli na výbornou. Zelenobílí navázali na dobré výkony z domácího prostředí a už od úvodu zápasu šli vstříc dalším třem bodům. Domácí se mohli tentokrát opřít o úderné útočné duo tvořené Mírou Přitasilem a Honzou Jelínkem. Jako první se ke slovu dostal Míra Přitasil, který byl ve 14. minutě na konci kombinační akce a poslal svůj tým do vedení. O pár chvilek později se gólově prosadil i druhý z útočníků – 2:0.

Načaté Černovice trochu pookřáli po situaci z 23. minuty, kdy si slabší chvilku vybral jinak spolehlivý gólman Lapáček, který na chvilku zaváhal, čehož využil Pekař, jenž poslal míč do hořepnické sítě. Poté hosté dokázali zahrozit několika střeleckými pokusy, za zmínku stojí zejména efektivní nůžky zpoza vápna, Lapáček byl ale tentokrát jistý.

Od hostů to ale bylo vše. Zhruba od třicáté minuty se hrálo již výhradně pod hořepnickou taktovkou. Domácí do přestávky stihli ještě dvakrát potěšit své příznivce. Nejprve těžil ze zakončení Lukáše Zelenky Martin Horký, jenž byl nejdříve u volného míče a z nepatrného úhlu pohodlně skóroval. Poté se opět blýskl Míra Přitasil, který se v šestnáctce pomazlil s mičudou a pak ji poslal nekompromisně za Vošáhlíkova záda – 4:1

Domácí i ve druhé půli úřadovali, Černovicím na cestu domů přidali ještě tři branky

Druhé půle se za rozhodnutého stavu hrála spíše z povinnosti. Snaživý hosté sice zcela nerezignovali, proti rozjetému soupeři však neměli nárok uhrát přijatelný výsledek. Hořepničtí přidali další branku nedlouho po návratu z kabin. Z nacvičeného signálu hlavičkoval přesně k tyči Honza Jelínek, kterého lahůdkovým centrem ke skórování vybídl Martin Horký, jenž opět hrál velký zápas.

V 51. minutě kapitulovala černovická obrana již po šesté, to když Přitasil viděl nabíhajícho Petra Zíku, jenž podél vybíhajícího Pekaře uklidil míč do sítě. Několik dalších šancí Hořepničtí posléze neproměnili, přesto do konce zápasu ještě dokázali vyšperkovat konečný výsledek. V 78. minutě udělal tečku za povedeným zápasem Vojta Filip. Dobrou práci při jeho gólové střele odvedl střídající mladík Šinfeld, který svým presinkem donutil soupeře chybovat. Hořepník tak ani ve třetím domácím utkání v sezoně soupeře nešetřil, hosté na zpáteční cestu do Černovic odjížděli těžší o sedm branek.

Sestava Hořepníka

Jirka Lapáček – Petr Zíka, Michal Joneš, Ondra Petrů, Ondra Babický – Martin Horký (52. Radek Trojan), Petr Sojka (58. Vojta Filip), Tomáš Jelínek, Lukáš Zelenka – Míra Přitasil (68. Richard Chvála), Honza Jelínek (77. Vojtěch Šinfeld)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *