Favorizované Speřice v Hořepníku o body nepřišly

Sokol Hořepník   –   Dálnice Speřice B   0:2 (0:0)

Do Hořepníka přijel tentokrát o mistrovské body bojovat soupeř z nejtěžších, postupovými ambicemi naladěný tým ze Speřic. Ten sebou přivezl i několik pendlů z Á týmu, takže bylo jasné, že domácí mužstvo nečeká procházka růžovou zahradou. Hostující tým na hřišti roli velkého favorita duelu potvrdil. Hořepničtí bojovníci však svou kůži neprodali lacino a dokuď měli síly, odehrával se na kvalitním plácku vyrovnaný boj. A to zejména do přestávky, kdy si domácí s favoritem v ničem nezadali. Po pauze už se ale přece jen herní vyzrálost speřického B týmu projevila naplno. Hosté využili dvojího selhání hořepnické defenzívy a střelecky disponovaný Huňáček svými góly přikřl tři body Speřicím.

První půle branku nenabídla

Od začátku duelu se hrál na poměry III. třídy solidní kombinační fotbal, ve kterém se hosté prosazovali fotbalovostí. Domácí tým technické nedostatky nahrazoval pro změnu bojovností, a tak diametrálně odlišné postavení týmů v tabulce nebylo na hře nikterak znát. Hořepničtí totiž po celou první půli s favoritem drželi krok a kdyby dokázali v koncovce zachovat větší klid, mohli jít i do vedení. Střeleckým pokusům Vojty Filipa, Martina Jelínka či Ondry Petrů však chyběla větší přesnost i razance.

Na druhé straně i hosté měli směrem dopředu světlé chvilky, do vyložených šancí se ovšem přes výborně pracující hořepnickou obranu, kterou tentokrát dirigoval zkušený Pavel Cukr, nedostávali. Vyjímku představoval snad jen únik Závišky, kterého ale spektakulárním zákrokem vychytal daleko za šestnáctku vyběhnuvší brankář Tomáš Dlouhý. Hořepnický gólman jinak příliš zapeklitých situací v první půli řešit nemusel. Posbíral pár centrů a při několika střeleckých pokusech hostujících hráčů mu stačilo míč kontrolovat očima. První půle především díky zodpovědnému výkonu defenzivních složek obou týmů gól nenabídla, a tak si diváci na rozuzlení duelu museli počkat.

Po přestávce domácí polevili, okénka v hořepnické obraně pak trestal Huňáček

Po návratu z šaten se s přibívajícím časem začala projevovat větší trénovanost hostujícího týmu, což bylo logické. Zelenobílé stál tuhý boj v první půli mnoho sil, zatímco speřický mančaft poslal na hřiště dva odpočaté pendly z A týmu, kteří hru svého mužstva dokázali pohyblivostí oživit. A právě po úniku střídajícího J. Holendy mladšího padl první gól zápasu, když jeho rychlý výpad z pravé strany nedokázala domácí obrana uhlídat a na malém vápně číhající Huňáček pak neměl sebemenší problém poslat střílenou přihrávku do síťe.

Po tomto gólu už bylo na hřišti pouze speřické mužstvo. Domácí naprosto vyklidili pozice, zejména směrem dopředu toho předváděli pramálo. A tak se hrálo vesměs jen před hořepnickou šestnáctkou. Hostující náznaky šancí ale dokázala hořepnická obrana, někdy i s pomocí brankáře či s dávkou štěstí, ubránit. Hubené vedení se ale nakonec přece jen podařilo hostům navýšit. Individuální akci a následnou střelu jednoho ze svých spoluhráčů, kterou brankář Dlouhý s obtížemi vyrazil, zakončil jednoduchou dorážkou znovu kapitán Huňáček. Hosté tak potvrdili roli favoritů a z Hořepníka si po zásluze odvezli tři body, domácí tým jim však zejména v první půlce byl rovnocenným soupeřem, když především defenzivní hráči zaslouží za svůj výkon pochvalu.

Sestava Hořepníka

Tomáš Dlouhý – Pavel Cukr, Jan Jelínek (83. Martin Buchta), Petr Zíka, Jan Zadražil – Martin Jelínek, Ondra Petrů (K), Luděk Havlín, Roman Filip (79. Zdeněk Šonka), Lukáš Zelenka (60. Radek Trojan) – Vojta Filip

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *