Další tvrdý direkt, tentokrát od Nového Rychnova

TJ Start Nový Rychnov – TJ Sokol Hořepník 5:2 (5:1)

Měl to být šlágr kola, jenže už po deseti minutách bylo jasné, že Hořepničtí nezvládnou další klíčový zápas v boji o stříbrnou pozici. Pod Křemešníkem na zelenobílé čekal lídr soutěže, který neponechal nic náhodě, když do zápasu, po němž mohl slavit zisk mistrovského titulu, nasadil hned osm hráčů z A týmu. Hořepník zaspal úvod a vlastně i celý první poločas, jenž vyzněl jednoznačně pro domácí. Po obrátce už se jednalo o vyrovnaný duel. Hostům slouží ke cti, že zápas za jasného stavu nezabalili a silnému novorychnovskému celku byli ve druhé půli dobrým sparingpartnerem.

1.poločas

Hořepničtí neporušili tradici a stejně jako v minulých dvou sezonách v Rychnově nezvládli úvod zápasu. Běžela první minuta a domácí tým se po spolupráci bratří Faltýnků ujal vedení. Další dvě gólové pohromy přišly na pomezí desáté minuty. Nejprve zbytečné ztráty míče jednoho z hořepnických hráčů využil Ondřej Kratochvíl, jehož tečovaná střela zapadla přesně k tyči. A o malou chvíli později mohli domácí jásat potřetí, když osamocený Tomáš Faltýnek zblízka prostřelil Kadlece.

Pro hosty to byla studená sprcha, ze které se v první půli již nevzpamatovali. Dál se totiž hrálo výhradně před hořepnickou bránou, domácí měli několik dalších možností ke vstřelení branky, ale skóre se prozatím neměnilo. Kombinační fotbal novorychnovského týmu i nadále ostře kontrastoval s neohrabaným stylem Hořepníka. Hostující hráči se postupem času ale přece jen lepšili. První vlaštovkou byla šance Cukra, kterého ovšem v jasné šanci vychytal Císař. Na druhé straně si několik dobrých zákroků připsal i brankář Kadlec.

Ve 30. minutě došlo k další změně stavu. Opět to byl Nový Rychnov, jenž využil šikovnosti svých hráčů, na konci kombinační akce pak znovu stál Kratochvíl. O deset minut později to bylo už o pět gólů. Po faulu Ondry Petrů na pronikajícího novorychnovského hráče se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Tomáš Faltýnek. S koncem poločasu se gólové radosti dočkali i hosté, po přesném pasu od Martina Horkého kanonýr Přitasil přehodil vybíhajícího Císaře a bylo to 5:1.

2.poločas

Jestliže v první půli byli Hořepničtí na hřišti pouze do počtu, tak druhé dějství sneslo z jejich strany již mnohem přísnější měřítko. Přesunem Jana Jelínka do obrany získala hořepnická defenzíva na důrazu, klíčové z hostujícího pohledu pak bylo dobré pokrytí kanonýra Tomáše Faltýnka, který si už neužíval tolika volného prostoru jako před pauzou.

V 65. minutě přišla pohledná akce hostujících hráčů, kteří se prokombinovali domácí obranou a zakončující Přitasil div že neprotrhl svou dělovkou síť – 5:2. Za domácí mohl odpovědět střídající Čech, jeho šanci však zneškodnil dobrý zákrok brankáře Kadlece. Až do konce duelu bylo na obou stranách ještě několik nadějných situací, skóre zajímavé bitvy se ale již neměnilo. Novorychnovští tak po zápase mohli slavit zasloužený zisk mistrovského titulu, hořepnická naděje k posunu na druhé postupové místo naopak klesla pouze do teoretické roviny.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Pavel Dlouhý (40. Petr Sojka), Michal Joneš, Tomáš Jelínek, Petr Zíka – Pavel Cukr, Martin Horký, Martin Jelínek, Ondra Petrů – Míra Přitasil, Jan Jelínek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *