Série proher neskončila

Sokol Hořepník   –   Start Nový Rychnov B   1:3 (1:1)

Nedaří se. Fotbalisté Sokola Hořepník ztratili všechny body už počtvrté za sebou. Poslední tři duely proti týmům ze samotné špice tabulky byly jako přes kopírák. Slušný první poločas s remízovým výsledkem, konečné resumé však vyznělo vždy lépe pro favorita. Rezerva Nového Rychnova, třetí tým třetitřídní tabulky, přijela do Hořepníka posílena hned o několik pendlů. A třeba takový Martin Faltýnek, který plnil roli hostujícího špílmachra, hrál ještě na podzim za Pelhřimov krajský přebor. V první půli se však očekávaná herní převaha Rychnova nedostavila. Domácím na koně pomohla bleskurychlá branka Havlína, favorit poté sice vyrovnal, ale jeho trápení proti houževnatému Hořepníku trvalo dlouhé minuty. Až gól dvacet minut před koncem jinak vyrovnaný duel rozhodl. Hořepničtí ale znovu ukázali, že jsou pro každého protivníka nepříjemným soupeřem…

Úvod patřil Hořepníku, Rychnovští nalezli rychlou odpověď

Hořepničtí, kteří dva zápasy a jeden poločas nedokázali v předchozích duelech vsítit branku, tentokrát začali jako z partesu. Hned z první akce totiž skórovali. Šťastným střelcem byl Luděk Havlín, který využil chybného vyběhnutí brankáře Cirhana, jehož z rohu šestnáctky šikovně přeloboval. Hosté však přišli s rychlou odpovědí. A i při této brance chyboval gólman. Centrovaný míč z rohového kopu totiž vypadl Kadlecovi z rukou a rána z kopačky Březiny byla nekompromisní – 1:1.

Poté ale oba gólmani své chyby napravili. Nejprve se blýskl Cirhan, jenž zneškodnil superšanci Romana Filipa. A zahanbit se nenechal ani Standa Kadlec, který vytáhl mimo tyče výborně kopnutý trestný kop Faltýnka. Novorychnovští měli ještě dvě příležitosti na vedoucí branku. V prvním případě rychlý brejk a následnou střelu zastavil na brankové čáře Vláďa Mezera, v druhém případě svůj úprk na Kadlece zakončil střelou nad Brtnický. Více se toho do první půle již nevešlo, a tak oba týmy šly do kabin za remízového stavu.

Do čtvrtice všeho zlého, Hořepník druhý poločas opět nezvládl

Že Hořepníku druhé poločasy skutečně nevychází, potvrdil i zápas s Novým Rychnovem. I tentokrát dobře rozehraný zápas dospěl k nulovému bodovému zisku. Po krachu v Černovicích (druhý poločas 0:3), se Speřicemi (0:2) i s Humpolcem (0:3), se nyní Hořepničtí o šanci na lepší výsledek připravili pasivní hrou po přestávce. Za celou druhou půli se totiž domácí zmohli pouze na jeden střelecký pokus, kdy Pavel Dlouhý v nadějné pozici mířil nad. Jinak ale, škoda mluvit. Rychnovští sice útočnou aktivitou taky zrovna nehýřili, ale dvě jejich akce přívlastek gólové přece jen měly.

V 68. minutě se po centru z levé strany ocitl v hořepnické šestnáctce trestuhodně osamocený Fíla, jenž hlavou trkl do míče a koníčkem přeloboval Kadlece. O chvilku později jeden z hostujících hráčů vyslal na Kadlece střelu, která by bývala aspirovala na gól roku, kdyby jí v cestě do sítě nestála spojnice břevna a tyče. A tak další novorychnovská radost přišla až v 82. minutě, kdy postupoval sám na Kadlece Faltýnek, který souboj tváří v tvář vyhrál – 1:3. Šedesátka diváků tak viděla výhru hostů, kteří si zlepšeným výkonem po přestávce tři body z Hořepníka odváželi po právu.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Pavel Cukr, Vladimír Mezera (73. Martin Buchta), Pavel Dlouhý (78. Radek Trojan), Petr Zíka – Jan Zadražil (81. Lukáš Zelenka), Martin Jelínek, Ondra Petrů, Roman Filip, Luděk Havlín – Vojta Filip

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *