Suverénní vstup do jara! Senožaty v Hořepníku hravě pokořeny

TJ Sokol Hořepník – TJ Sokol Senožaty 4:0 (1:0)

Hořepník začal jarní část sezony zhurta. V prvním odvetném zápase nedal otloukánkovi soutěže ze Senožat šanci na přijatelnější výsledek. První půle sice pro fotbalové fajnšmekry nebyla, domácímu týmu dlouho trvalo než chytil ten správný rytmus. Po přestávce však přišlo výrazné zlepšení a další tři branky v hostující síti. V hořepnickém dresu opět vyčníval kanonýr Míra Přitasil, který zapsal další tři zářezy do své úchvatné jarní střelecké bilance.

1. poločas

Senožaty přijely do Hořepníka v pozici nejhoršího týmu soutěže, favorit zápasu se tak hledal snadno. Domácí mužstvo však do zápasu vstoupilo nervózně, a tak průběh úvodního dějství byl překvapivě vyrovnaný. Hosté sice směrem dopředu nehrozili, přes své dva zkušené středopolaře ale dokázali podržet míč, čímž eliminovali očekávaný nápor domácích.

Hořepnický výběr zahrozil poprvé v páté minutě, šance Vojty Filipa ale zůstala nevyužita. O chvilku později se už hořepnický útočník z gólu radovat mohl, když bezchybně zužitkoval nahrávku Přitasila. Hosté na inkasovanou branku mohli brzy odpovědět, neboť i oni dostali míč za záda brankáře Kadlece, celé akci ovšem předcházel ofsajd, který sudí odpískal až se zbytečně velkým zpožděním.

Hořepník si poté ve zbytku první půle počínal rozpačitě, takže slušně zaplněné ochozy festival šancí a branek sledovat nemohly. Do zakončení se dostával především Míra Přitasil, který ale dvakrát pouze prověřil pozornost gólmana Večeři, po přihrávce Vojty Filipa pak hořepnický útočný klenot správný čas ke střele prováhal. Do kabin tak šli domácí s hubeným jednogólovým vedením.

2. poločas

Po změně stran to byla z pohledu domácího mužstva již mnohem povedenější partie než v úvodním dějství. Hořepník se snadno začal dostávat do brankových příležitostí, které posléze i proměňoval. Klid na kopačky zelenobílého výběru vnesl druhý gól zápasu, jenž vsítil Míra Přitasil, který hravě přesprintoval hostujícího stopera a chytrým obloučkem zařídil dvougólové vedení pro Hořepník.

Reprezentační formu potvrdil Přitasil také o pár minut později, když stál na konci akce, kterou započal svým únikem Vojta Filip. Gólovou přihrávku si pak připsal Pavel Cukr, jenž Přitasila ke skórování vybídl. Poté přišlo i několik neproměněných šancí, ať už to byla individuální paráda Jana Jelínka, střelecký pokus Pavla Cukra či únik a nepřesné Přitasilovo zakončení.

Čtvrtou gólovou radost si domácí nechali na 74. minutu. Po rohovém kopu Ondry Petrů se do vzduchu pověsil Míra Přitasil a nechytatelnou hlavičkou zkompletoval hattrick. Po této brance se již zápas v poklidu dohrával. Hořepník se již nikam nehnal a hosté neměli dostatek sil ani potřebnou kvalitu ke korigování výsledku.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Petr Zíka, Michal Joneš, Jan Jelínek, Tomáš Jelínek – Ondra Petrů, Martin Jelínek (60. Radek Trojan), Lukáš Zelenka (78. Richard Chvála), Pavel Cukr- Vojta Filip (74. Zdeněk Šonka), Míra Přitasil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *