Pikantní souboj hořepnických týmů jasně v režii Áčkařů

Zajímavé klání bylo k vidění v neděli na hořepnickém fotbalovém plácku. Fotbalisté Sokola Hořepník si totiž v generálce na jarní mistrovskou sezonu ve III. třídě zahráli modelový duel s oficiálně neexistujícím hořepnickým B výběrem. Zápas přinesl deset branek, osm na straně vítězů. Za elitní hořepnický tým znovu řádil ostrostřelec Míra Přitasil, který se trefil hned pětkrát a jeho bilance v přípravných zápasech budí přinejmenším respekt, když hořepnický snajpr vsítil ve čtyřech duelech nevídaných 16 branek!

Hořepník A – Hořepník B 8:2 (3:0)

1.poločas

Zápas mezi hořepnickými týmy přinesl v první půli výraznou převahu favorizovaného Áčka. Brankář Kadlec hájící tentokrát branku B týmu si tak na nedostatek práce nemohl stěžovat. Hořepnický čapák se blýskl zejména při vyložené šanci Trojana či při dvou těžkých střelách, které výborně vytěsnil. Až v desáté minutě si na svého spoluhráče přišel Míra Přitasil, který Kadlece na dvakrát překonal.

B mužstvo v první půli směrem dopředu téměř nehrozilo, za zmínku stojí snad jen střelecký pokus Libora Dalíka z trestného kopu, který byl ale pro brankáře Starku lahůdkou. Hořepnický elitní výběr poté zvýšil své vedení, když se prosadil po individuální akci Michal Joneš, jehož zanedlouho napodobil Přitasil. Po půlhodině hry dostali „domácí“ po faulu na Romana Filipa možnost zahrávat pokutový kop, s jeho exekucí si ale Tomáš Jelínek poradil mizerně, a tak se skóre neměnilo.

2.poločas

Ve druhé půli se hrála vyrovnanější partie, tedy pokuď hovoříme o prvních třiceti minutách druhé půle. I když A tým měl spoustu střeleckých příležitostí, hra se mu nedařila podle představ, když v ní bylo až příliš hluchých míst. V koncovce to byla také mizérie. A to i přesto, že nakonec se skóre vyšroubovalo až na stav 8:2. Přísnější měřítko v tomto směru opět snesl Míra Přitasil, který sice tentokrát taktéž několik gólovek zazdil, ale třemi góly po pauze potvrdil svou extratřídu.

Naopak na střelecké mušce by měl zapracovat druhý z hořepnických hroťáků, Martin Jelínek. I když i on dokáže být pro soupeřovu obranu díky své rychlosti extrémně nebezpečný, v zakončení za svým parťákem z útoku výrazně zaostává, což se v plné nahotě ukázalo právě v tomto duelu, kdy M. Jelínek dokázal přesně zacílit až na čtvrtý pokus. Jedním gólem se blýskl i sváteční střelec Petr Zíka, naopak štěstí při několika střeleckých příležitostech chybělo Pavlu Dlouhému.

Hořepnický B tým ve svém premiérovém duelu herně nepropadl. Po přestávce dokázal vsítit i dvě branky, když se nejdříve z penalty prosadil mladíček Richard Chvála a po něm se do listiny střelců zapsal také pacovský Martin Kerouš. Právě on byl nejvýraznější postavou svého týmu, vidět ale byl i jeho bratr Jaroslav, Libor Dalík či Petr Sojka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *