Výhru nad Jarošovem režíroval Míra Přitasil

TJ Sokol Hořepník – Sokol Jarošov nad Nežárkou 4:2 (3:0)

Druhý přípravný zápas v zimní přestávce odehrál Hořepník opět na umělé trávě v Kamenici nad Lipou, když tentokrát měl za soupeře Jarošov nad Nežárkou. Jednalo se o historicky první vzájemný duel těchto mužstev, tým z jihu čech, hrající okresní přebor Jindřichohradecka, byl Hořepníku dobrým sparingpartnerem. Zelenobílím vyšel mnohem lépe první poločas, ve kterém získali tříbrankové vedení. Po obrátce Jarošov výrazně zlepšil svou hru, dokázal snížit na rozdíl jedné branky, výhru hořepnickým ale v závěru pojistil Míra Přitasil, který po individuální akci zkompletoval svůj hattrick.

První půle v režii produktivního Hořepníka

Hořepník do souboje s neznámým soupeřem vlétl jako velká voda. Brzy po úvodním hvizdu hořepnické poslal do vedení Míra Přitasil, který křižnou střelou z deseti metrů znovu potvrdil pověst útočného zabijáka. I další průběh úvodního dějství patřil zelenobílím. Ti svého soupeře drželi daleko na dostřel své svatyně, takže brankář Kadlec byl téměř bez práce.

Útočné snažení hořepnického týmu přineslo další ovoce ve dvacáté minutě, kdy se zpoza šestnáctky opřel do míče Martin Jelínek a jeho přízemní střela zapadla přesně k tyči. O pár minut později to bylo již o tři branky. Po rohovém kopu a závaru v soupeřově šestnáctce se míč zatoulal k Přitasilovi, který ho zblízka zasunul do sítě. Produktivní Hořepník tak během první půle získal slibný náskok.

Jarošov po změně stran ožil, hořepnickou výhru v závěru pečetil Přitasil

Po změně stran se obraz hry změnil. Jarošov směrem dopředu již nebyl tak nevýrazný, ba naopak, využíval častých okének v hořepnické defenzívě k zajímavým situacím. Do sedla hosty posadila jejich úvodní branka, kterou měl na svědomí Němeček, jenž krásnou střelou k tyči dal Jarošovu naději. Od této chvíle měl Jarošov navrch, takže se několikrát musel vyznamenat gólman Kadlec, který při soupeřových šancích jen potvrdil své kvality.

Dobré příležitosti měl ale i Hořepník. Brejk dva na jednoho nejdříve nevyužil Zelenka, poté mířil pouze do tyče Přitasil, do střeleckých tabulek se mohl zapsat také Martin Jelínek či Luděk Havlín, oba ale v koncovce zaváhali. A tak udeřil opět Jarošov. Po centru zpravé strany přišlo nedorozumění stopera Joneše s brankářem Kadlecem, jehož důrazné zvolání „mám“ nenašlo pochopení u soupeřovic útočníka, jenž byl u míče dříve než hořepnický strážce svatyně a pohotově ho uklidil do sítě.

Poté několikrát viselo ve vzduchu vyrovnání, když Hořepničtí na několik minut úplně vypadli z role. Dobře hrající soupeř ale krátké hořepnické indispozice nevyužil. V závěru pak přišla pojistka z kopaček Míry Přitasila, jenž využil své přímočarosti, lehce přešel přes hostující obranu a chytrým dloubáčkem poslal balón počtvrté do jarošovské branky.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Petr Zíka, Michal Joneš, Pavel Dlouhý, Tomáš Jelínek – Ondra Petrů, Martin Jelínek, Lukáš Zelenka, Martin Horký – Luděk Havlín, Míra Přitasil (hokejově střídali – Petr Starka, Zdeněk Šonka, Radek Trojan, Martin Severa, Richard Chvála)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *