Preview – Hořepník čeká těžká bitva, do cesty se mu postaví Želiv

Rok se s rokem sešel a Hořepník opět zajíždí do Želiva, kde se o pouti střetne s místním oddílem. Přesně před rokem Hořepničtí prestižní duel nezvládli, když po dobrém výkonu na domácí těsně nestačili. Bude tentokrát vše jinak nebo Želivští, hnáni početným davem fanoušků, uhájí svou pouťovou neporazitelnost? Šlágr kola má výkop v sobotu v 16 hodin.

Želiv doma umí, potvrdí to i proti Hořepníku?

TJSŽ patří na fotbalové mapě ke stálicím, tedy alespoň v rámci III. třídy Pelhřimovska. Želivští se tradičně umisťují v popředí soutěže, vyjímkou byl pouze minulý ročník, kdy se v nabité konkurenci Želiv umístil až na devátém místě. Nevydařená sezona ale na želivských hráčích stopy nezanechala, úvodní dvě kola totiž zvládl Sokol na výbornou, když si připsal plný počet bodů za dvě výhry v domácím prostředí. Minulé kolo pro Želiv ale již tak slavně nedopadlo, nad jeho síly byly Košetice, které s pomocí pendlů z A týmu zvítězily gólem z poslední minuty.

Želiv se opírá o silnou ofenzívu, kde má kvalitní plejery. Ať už to jsou bratři Radilové, Michal Kopecký či Martin Němec. Právě od těchto hráčů, pokud do zápasu nastoupí, hrozí Hořepníku největší nebezpečí. Vzájemné zápasy z minulé sezony favorita duelu neurčí, oba týmy si v domácím prostředím se svým protivníkem poradily. Želiv zvítězil na Panuškách 3:2, Hořepník mu pak prohru vrátil i z úroky, když v odvetě dominoval a vyhrál 5:1.

TJ Sokol Želiv

Umístění v tabulce – 4. místo

Bilance domácích zápasů – 2. 0. 0. 7:4 6 bodů

Nejlepší střelec týmu – Petr Studnička, Lukáš Malovec (2 góly)

Nejvyšší výhra v sezoně – TJ Sokol Želiv vs Rovnost Budíkov 4:2

Nejvyšší prohra v sezoně – Sokol Košetice B vs TJ Sokol Želiv 2:1

Hořepník atakuje čelo tabulky, v Želivě ho ale snadná úloha nečeká

Hořepník vstoupil do sezony impozantní výhrou proti céčku Humpolce, kterou ale znehodnotila prohra v Horní Vsi. Další domácí zápas ale hořepnickým opět vyšel na výbornou, když tentokrát vyprovodili debaklem nováčka z Nové Cerekve. Tato výhra katapultovala zelenobílé na druhé místo tabulky, kde budou chtít Hořepničtí setrvat jistě co nejdéle. Zápas v Želivě ale bude bezesporu nejtěžší v sezóně. Úspěch v tomto duelu vede pouze přes bezchybnou hru v obraně a produktivní ofenzívu. Na tu se Hořepník zatím může spolehnout, když ve třech zápasech vstřelil již dvanáct branek. Budou Hořepničtí v Želivě opět pálit ostrými nebo narazí kosa na kámen?

TJ Sokol Hořepník

Umístění v tabulce – 2. místo

Bilance venkovních zápasů – 0. 0. 1. 0:1 0 bodů

Nejlepší střelec týmu – Míra Přitasil (4 góly)

Nejvyšší výhra v sezoně – TJ Sokol Hořepník vs A.F.C. Humpolec C 7:0

Nejvyšší prohra v sezoně – SK Horní Ves vs TJ Sokol Hořepník 1:0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *