Premiéra jako řemen. Hořepník na úvod zametl s Humpolcem C

TJ Sokol Hořepník – A.F.C. Humpolec C 7:0 (4:0)

Lepší vstup do sezony si asi ani nelze představit. Hořepník v úvodním vystoupení rozstřílel humpolecké matadory. Tým zpod Orlíku, s kterým Hořepničtí během tří sezon ve třetí třídě neuhráli ještě ani bod, se tentokrát musel obejít bez pendlů, což se nakonec ukázalo jako klíčové. Nažhavení domácí vtrhli do utkání jako uragán, hned v první minutě je poslal do vedení kanonýr Míra Přitasil. Toho nakonec střelecky v tomto zápase zastínil Tomáš Jelínek, jenž odevzdaným hostům nastřílel hattrick.

Raketový vstup do zápasu přiživil dvěma góly Tomáš Jelínek

Oba týmy se před zápasem musely potýkat s řadou absencí, takže dostali příležitost hráči druhého sledu. V hořepnickém dresu si svou zdařilou premiéru odbyli i dva mladíci. A byla to premiéra nadmíru podařená. Šinfeld vstřelil branku, na další měl lví podíl, obránce Babický pak po celý zápas dokazoval, že jeho příchod bude pro mužstvo přínosem.

Hořepníku se vstup do nové sezony povedl impozantně, když hned v první minutě rozradostnil slušně zaplněné ochozy kanonýr Míra Přitasil, který jakoby chtěl hned na úvod ukázat, že na jeho zabijácké schopnosti se zelenobílí mohou i letos spolehnout. Hořepničtí po gólu zalezli do obranné ulity a nechali hosty trochu vyblbnout. Vyčkávací taktika, jak se později ukázalo, byla tím pravým ořechovým. Dobře jí naordinoval nový trenér Libor Dalík, který na lavičce nahradil končícího Frantu Pechka, za jehož služby pro klub patří Františkovi velké poděkování!

Humpolečtí v době platonického tlaku vyprodukovali pouze jednu střelu na hořepnickou bránu, hlavičku Reného Němce ale na brankové čáře odvrátil do bezpečí hráč zápasu Tomáš Jelínek, který poté začal předvádět velké věci i směrem do ofenzívy. Další průběh první půle už byl čistě v hořepnické režii. Ve 25. minutě vyzkoušel pozornost brankáře Horkého svižnou střelou stoper Michal Joneš. Poté již přišla skvostná čtvrthodinka domácího mužstva, kterou započal gól Tomáše Jelínka, jenž mazácky přeloboval brankáře po pasu od Míry Přitasila.

S blížícím se koncem poločasu ještě přibyly dva hřebíčky do humpolecké rakve. Ve 42. minutě Tomáš Jelínek uvolnil Martina Buchtu, jehož Horký ještě vychytal, za následnou chladnokrevnou dorážkou T. Jelínka už se ale mohl pouze smutně ohlédnout. Snový poločas poté uzavřel individuální dravý průnik Lukáše Zelenky a následná pumelice pod břevno – 4:0.

Hořepník úřadoval i po pauze, soupeře vyprovodil s debaklem

Ve druhé půli se dlouhé minuty nic zajímavého na hřišti nedělo. Domácí v klidu kontrolovali hru, dopředu se příliš nehrnuli. Hosté se s korekcí stavu také nechystali nic udělat, jelikož kvalita jejich základní sestavy zdaleka neodpovídala úrovni soutěže, takže domácí brankář Kadlec si musel připadat v bráně tentokrát zbytečný.

V 66. minutě se Hořepničtí poprvé ve druhé půli dostali k zakončení a hned z toho byl pátý gólový zářez. Míra Přitasil utekl z levé strany svému strážci, jeho střelu mířící před humpoleckou bránu pak do prázdné svatyně dorazil zcela nepokrytý Vojtěch Šinfeld, jenž tak po pár minutách pobytu na hřišti vstřelil svůj první gól v hořepnickém dresu.

Deset minut poté stihl po individuální akci a přesné střele zkompletovat hattrick Tomáš Jelínek a gólový účet zápasu uzavřel gól Zdeňka Šonky, jenž těžil z bojovnosti Šinfelda. Hořepník tak úvodní zápas sezony zvládl na výbornou. Je však nezbytné dále stát nohama na zemi. Na tak slaboučkého soupeře, jakým byl tentokrát Humpolec, totiž Hořepničtí v dalším průběhu soutěže již zcela určitě nenarazí…

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Petr Zíka, Michal Joneš, Ondra Babický, Jan Zadražil (46. Martin Horký) – Martin Buchta (74. Zdeněk Šonka), Petr Sojka, Tomáš Jelínek, Lukáš Zelenka (78. Roman Filip), Míra Přitasil, Radek Trojan (56. Vojtěch Šinfeld)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *