Hořepník ovládl vypjatý duel v Budíkově

TJ Rovnost Budíkov – TJ Sokol Hořepník 2:3 (2:2)

Z prozatím nejtěžšího jarního utkání vydolovali Hořepničtí potřebné tři body, které je ponechávají ve hře o třetitřídní titul, potažmo o postup do nejvyšší okresní soutěže. V Budíkově to tentokrát nebylo nic pro kardiaky. V nervózním druhém poločase byl výsledek duelu na vážkách až do posledních vteřin, po zápase však mohli radostně křepčit a oslavovat zisk tří bodů šťastnější hosté. Těm přiřknul výhru podmínečně omilostněný kanonýr Míra Přitasil, jehož trefa z 54. minuty vypjatý zápas, který Hořepničtí dohrávali bez vykartovaného Martina Jelínka, nakonec rozhodla.

1.poločas

Hořepník přijel do Budíkova již s hvězdným Mírou Přitasilem, jenž si dva zápasy musel nuceně od fotbalu odpočinout. V hostující sestavě naopak scházel Honza Jelínek s matadorem Martinem Horkým, kterého v záloze zastoupil exvelkochyšský Petr Sojka. Úvod měli hosté jako z partesu. Již ve druhé minutě se dostali totiž do vedení, když trestný kop Ondry Petrů protečovala domácí zeď ke zcela volnému Tomáši Jelínkovi, jenž zakončoval nekompromisně. Tým Rovnosti ale nesložil zbraně. Jeho jednoduchá hra založená na důrazu v osobních soubojích a nakopávaných míčích do soupeřovi šestnáctky na Hořepník platila. A tak bylo několikrát před Kadlecem pořádně horko, nicméně hosté tlaku Budíkova odolávali.

Ale pouze do 17. minuty, kdy Hořepničtí poprvé kapitulovali. O vyrovnání se postaral hbitý Jan Žáček, který po rychlém protiútoku pláchl hostující obraně a s přehledem překonal Kadlece v hořepnické bráně. Vyrovnaný stav ale na světelné tabuli dlouho nevydržel. Ve 25. minutě si totiž hlavní slovo vzal Míra Přitasil, jenž povedenou individuální akcí vrátil hostům vedení. Budíkov na inkasovanou branku reagoval zvýšenou aktivitou v útoku, kde hořepnickým zadákům dělal nemalé problémy Jan Žáček s Pavlem Paclíkem, kteří několikrát prověřili Kadlecovo umění.

Pět minut před odchodem na poločasovou pauzu domácí opět vyrovnali stav duelu. Svou chybou jim k tomu notně dopomohl Tomáš Jelínek, který dobrou myšlenku v podobě malé domů nezrealizoval nejpřesněji, a tak se k míči dostal domácí Paclík, na jehož přesnou střelu Kadlec nedosáhl. V závěru úvodního dějství se ještě tleskalo střeleckému pokusu Martina Jelínka i neméně dobrému zákroku brankáře Havla.

2.poločas

Druhý poločas nabídl vše možné, jen ne kvalitní fotbal. Hru rozkouskovalo množství kontroverzí, osobních invektit a dohadů. Značnou nervozitu v domácím táboře, která přetrvala až do konce zápasu, odstartovala situace z 54. minuty, při níž se hosté znovu ujali vedení. Po údajném faulu na domácího hráče nechal rozhodčí Sedlák správně pokračovat ve hře, Martin Jelínek poté uvolnil Míru Přitasila, jenž ve vyložené šanci podle svého zvyku zachoval chladnou hlavu a zamířil přesně k tyči.

Od této chvíle se fotbal z budíkovského hřiště nadobro vytratil. Domácí mužstvo totiž působilo nahněvaně a na hru se příliš nesoustředilo. Hosté pro změnu chvilku po vedoucí brance přišli o vyloučeného Martina Jelínka, a začali se až příliš spoléhat pouze na defenzivní činnost. To nakonec přineslo ovoce, když Budíkov se do šancí nedostával. Vyjímku tvořila jen šance z 65. minuty, střela jednoho z domácích hráčů ale těsně minula hořepnickou bránu.

Zbylý průběh utkání už byl jednotvárný. Domácí nakopávali jeden dlouhý míč do soupeřovi šestnáctky za druhým, obětaví a pozorně bránící hosté ale změnu stavu nedopustili. Fotbalisty Rovnosti k vyrovnání nedovedlo ani časté filmování, sudí Sedlák totiž nepodlehl tlaku ani spršce nadávek a vymodlení si pokutového kopu několikrát rázně zamítl. A tak zelenobílí nakonec dokráčeli ke třem bodům, které mají vzhledem k průběhu zápasu nevyčíslitelnou hodnotu.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Michal Joneš, Pavel Dlouhý, Tomáš Jelínek, Petr Zíka – Ondra Petrů, Petr Sojka, Lukáš Zelenka (82. Luděk Havlín), Pavel Cukr – Martin Jelínek, Míra Přitasil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *