První jarní klopýtnutí

Sokol Hořepník – Sokol Želiv   1:2 (1:2)

V druhém jarním kole přijel o mistrovské body do Hořepníka bojovat tým ze Želiva. Domácí měli želivskému mančaftu co vracet, neboť na podzim si od přehrady odváželi drtivou a potupnou porážku. Tentokrát sice obraz hry vypadal úplně jinak než ve zmiňovaném předchozím duelu, přesto body opět brali hráči ve žlutočerných barvách. Hořepničtí tak nenavázali na týden starý úspěch z Božejova, tentokrát jeden vstřelený gól na body nestačil. Naopak hosté do čeho kopli, to skončilo v bráně. Těsné porážce nedokázal zabránit ani jindy více než spolehlivý gólman Kadlec, který si tentokrát vybral slabší den. Bojovnému zápasu by více slušela remíza, bohužel domácí ve druhé půli spálili několik zajímavých příležitostí, a tak na další přísun bodů budou Hořepničtí muset čekat minimálně do příští soboty, kdy změří síly s konkurentem v tabulce, s týmem Střepiny Žirov.

Produktivní Želiv odčaroval kouzla gólmana Kadlece

Zápas přímých konkurentů v tabulce se nesl v bojovném duchu. Fotbalové krásy sice mnoho nenabídl, přesto si slušně zaplněné ochozy přišly na své. V první půli jim ale aktéři duelu servírovali dietní podívanou. Gólové šance by se daly spočítat na prstech ruky vysloužilého dřevorubce s třicetiletou praxí. Na obou stranách hřiště kralovaly obranné šiky, ofenzivní hráči dlouhé minuty nic kloudného předvést nedokázali. První gól zápasu ale na sebe nenechal dlouho čekat. Po nepřesné souhře Standy Kadlece s novicem Cukrem se zrodil želivský brejk, který domácí uhasili jen za cenu faulu. K trestnému kopu metr za šestnáctkou se postavil šutér Kopecký, jenž tyto situace ovládá bravurně, což potvrdil i v Hořepníku. Střelou ke vzdálenější tyči nachytal Kadlece na švestkách a poslal tak svůj tým do vedení.

Domácí tým s rychlou odpovědí nepřispěchal. Hořepnickým nefungovala rozehrávka, takže hostující obrana neměla problém udržet zelenobílé mimo dostřel brány. Želivským, spoléhajícím na brejkové situace, několikrát překazil gólové choutky zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Ve 27. minutě však ofsajdová past nesklapla, a tak osamocený Anýž mohl okénka v domácí obraně naplno využít ke skórování. Na jeho umístěnou střelu se gólman Kadlec natahoval marně. Dvougólové manko již domácí vyburcovalo ke zvýšené útočné aktivitě a ve 35. minutě se hořepnická squadra prezentovala pohlednou kombinací, na jejímž konci byl nekompromisně zakončující Honza Jelínek. Pochvalu ale zaslouží rovněž přihrávající Roman Filip, který spícího hořepnického kanonýra ke skórování přesnou přihrávkou vybídl. Poločasové resumé tedy znělo 1:2.

Želiv těsnou výhru uhájil, v závěru mu pomohla tyč

V druhé půli byli domácí aktivnějším týmem, což se vzhledem k jednogólovému manku dalo očekávat. Z trvalejšího tlaku se postupně rodily i šance. Únik Honzy Jelínka však s přehledem vytěsnil Sedlák. Dvakrát želivskému brankáři pomohla pohotová obrana, která nejprve na brankové čáře včas odkopla míč do bezpečí po závaru v šestnáctce. A stejně dopadla i hlavička Jana Jelínka, jenž přes vybíhajícího Sedláka poslal míč směrem do prázdné brány, vracející se želivský bek ale na poslední chvíli míč mířící pomalým tempem do sítě stačil uklidit do zámezí.

Na druhé straně hřiště příliš rušno nebylo. Za zmínku stojí snad jen dobře zahraný trestný kop Kopeckého, Kadlec však plakátovým zákrokem nedopustil změnu stavu. K vyrovnání byli domácí blízko ještě jednou, když pět minut před koncem se v šestnáctce uvolnil Ondra Petrů, jeho střelu však konečky prstů vytlačil Sedlák na tyč. Zápas, ve kterém Želiv předčil domácí pouze v koncovce, tak skončil těsnou prohrou hořepnického mužstva.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Martin Buchta, Petr Zíka, Pavel Cukr, Tomáš Jelínek – Roman Filip, Ondra Petrů, Martin Jelínek, Luděk Havlín (46. Lukáš Zelenka) – Vojta Filip, Honza Jelínek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *