Jarní neporazitelnost Hořepníka rázně utnul Humpolec C

TJ Sokol Hořepník – AFC Humpolec C 3:7 (2:2)

Fotbalisté Hořepníka, kteří v průběhu jara neznali nic než vítězství, tentokrát tvrdě narazili, když se museli sklonit před uměním soupeře z Humpolce. Ačkoliv předzápasové prognózy vzhledem k postavení v tabulce do role favorita pasovaly domácí mužstvo, na hřišti bylo vše jinak. Hořepník v předešlých pěti vzájemných duelech s humpoleckým céčkem ani jednou nebodoval a bohužel se mu to nepodařilo ani tentokrát. Výrazně oslabený hořepnický tým narazil na více než zdatného soupeře, loňský mistr soutěže navíc svou sestavu vystužil hned čtyřmi pendli.

Domácí podali obstojný výkon pouze v první půli, po gólu na 2:3 se jejich hra zhroutila jak domeček z karet. Častá okénka v hořepnické defenzívě pak hosté nemilosrdně trestali. A konečné resumé? 3:7. Nic naplat, jede se dál. Vzhledem k zaváhání Počátek naděje na postupové druhé místo stále žije. Nicméně na Hořepník nyní čeká další těžká váha, lídr tabulky z Nového Rychnova, který bude jistě namotivovaný po podzimním nedohraném vzájemném duelu na nejvyšší míru. A tak je jasné, že i případný bod z horkého hřiště pod Křemešníkem by měl tentokrát cenu zlata.

1.poločas

Hořepničtí vstoupili do dalšího z klíčových zápasů v oslabeném složení, když chyběla zejména stálice mezi třemi tyčemi, Standa Kadlec. Trenér Franta Pechek postrádal také Martina Jelínka a Pavla Cukra. Pouze na lavičce náhradníků pak zůstal zdravotně indisponovaný matador Martin Horký. Zápas nezačali domácí vůbec dobře, když hned v páté minutě přilétl centr do hořepnické šestnáctky a trestuhodně volný Duba pohotovou placírkou poslal hosty do vedení.

Na úvodní gól zápasu ale Hořepničtí dokázali rychle odpovědět a to hned dvakrát. V 18. minutě se opět předvedl kanonýr Přitasil, který využil chyby hostující obrany a jen potvrdil, jak cenným hráčem pro zelenobílé barvy je. Ve 24. minutě zafungovala na jedničku spolupráce domácích útočníků. Honza Jelínek zavezl míč do vápna, tam ho jak na zlatém podnose předložil Přitasilovi, jenž na dvakrát překonal brankáře Podobu.

Poté bylo na obou stranách k vidění několik pološancí. Za domácí nepřesně střílel Vojta Filip či Míra Přitasil, hostující hráči pak třikrát prověřili pozornost brankáře Šonky, který pro tentokrát odolal. Nejblíže vyrovnání byli Humpolečtí po akci Páši, jeho nahrávku před domácí bránu ale nezužitkoval Žáček, který netrefil zařízení. Za pár minut se ale hosté gólu již dočkali. Přesný centr do hořepnické šestnáctky našel hlavu Páši, jenž zůstal zcela sám na malém vápně – 2:2.

2.poločas

Jestliže první půle přinesla vyrovnanou partii, tak o té druhé se to říci nedá. Hosté, kteří do Hořepníka přicestovali s několika pendly, získali herní převahu a zlepšený výkon korunovali dvěma slepenými góly. V 57. minutě se domácí zadáci dostatečně nevěnovali hře, čehož využil Kubíček, jehož střela z dvaceti metrů propadla Šonkovi pod tělem. Laciný gól hořepnické dokonale zmrazil. O dvě minuty později defenzíva domácích vyprodukovala další z mnoha chyb a i tentokrát hosté bez milosti trestali, když benjamínek Zítko sám před Šonkou nezaváhal.

Poté se tleskalo pohledné akci domácích hráčů, nadýchaný centr Jana Jelínka našel hlavu Petra Sojky, tomu ale gólovou radost reflexivním zákrokem překazil Podoba. Hořepničtí se ale ještě dokázali dostat na dostřel jedné branky, když v 68. minutě jiskérku naděje vykřesal hattrickem Přitasil. Tu ale o pár minut později uhasil gól Kubíčka, jenž využil přesného pasu od Kratochvíla, utekl bránícímu protihráči a popáté rozvlnil hořepnickou síť. Domácí tým poté začal hrát vabank, a tak se několikrát musel vyznamenat brankář Šonka, jehož obrana nechávala často na holičkách.

Kontaktní gól s blížícím se koncem duelu mohli domácí vstřelit v 80. minutě, přečíslení tři na jednoho však bylo vyřešeno nejhorším možným způsobem. V samotném závěru ještě hosté dvěma góly zvýraznili své zasloužené vítězství. Střídající René Němec se nejprve prosadil přesnou střelou zpoza šestnáctky, o minutu později pak stejný hráč dal výsledku, jenž má nádech debaklu, konečnou podobu, když po sérii šancí dorážel míč do prázdné brány. Hosté si tak z Hořepníka odvezli po kvalitním výkonu přesvědčivou výhru. Zelenobílí tentokrát své příznivce zklamali, když zejména po přestávce byl na jejich hru smutný pohled.

Sestava Hořepníka

Zdeněk Šonka – Pavel Dlouhý (83. Libor Dalík), Michal Joneš, Petr Zíka, Tomáš Jelínek – Ondra Petrů, Lukáš Zelenka, Petr Sojka (57. Martin Horký), Vojta Filip (76. Richard Chvála) – Jan Jelínek, Míra Přitasil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *