Vítězné jaro pokračovalo i v Černovicích

TJ Sokol Černovice B – TJ Sokol Hořepník 0:2 (0:2)

Zelenobílá lavina se nezastavila ani v šestém jarním kole. Hořepničtí si tentokrát dojeli pro poměrně snadné body do Černovic. Ačkoliv výsledek zápasu nenasvědčuje lehké partii, opak byl pravdou. Sokolíci měli od samého začátku utkání pevně pod kontrolou a soupeře po většinu zápasu přehrávali. Bojovný a kombinačně solidní výkon, tolik rozdílný od předešlého zápasu s Košeticemi, hořepnickým i přes chabou koncovku v konfrontaci se snaživým soupeřem nakonec stačil k zisku všech bod.

1.poločas

Zápas na výborně připraveném černovickém hřišti začal ofenzivními manévry hostujícího mužstva. Útočnými nápady hířící Honza Jelínek dvakrát v průběhu prvních deseti minut vyzval ke skórování Martina Jelínka, toho ale v obou případech vychytal zkušený gólman Vošáhlík. Hořepník dvě neproměněné gólovky ale nikterak nevykolejily, takže se dál hrálo pod taktovkou hostů.

Ti se tentokrát mohli stoprocentně spolehnout na výborného Honzu Jelínka v útoku, který dokázal udržet míč, chytře a přesně přihrát či utéct svému strážci. Právě jeden takový úprk byl podepsán pod úvodním gólem zápasu. J. Jelínek ve 28. minutě vyhrál sprintérský souboj s černovickým stoperem a sólový nájezd vyřešil bravurně, když po hokejovém blafáku uklízel míč do prázdné svatyně.

Ve 32. minutě Hořepničtí opět přešli do smrtícího brejku. Pavel Dlouhý ve středu pole vybojoval míč, který pak rychle odevzdal přímočarou přihrávkou Martinu Jelínkovi, jenž se sice s míčem dostal do nevýhodného úhlu, i tak ale dokázal zakončit, když nečekanou střelou dokonale nachytal gólmana Vošáhlíka na švestkách.

Až za stavu 0:2 začali zlobit i domácí, kteří poté vyslali směrem ke Kadlecovi několik střel, ta nejnebezpečnější z přímého kopu Starka ale naštěstí mířila těsně vedle. V závěru první půle ještě po centru Martina Horkého zahrozil Jan Jelínek, kterému ale tentokrát byla branka malá. Notně vychýlenou mušku ovšem měli i Černovičtí, když jejich dva střelecké pokusy ze zajímavých pozic mířili pánubohu do oken.

2.poločas

I druhé dějství se neslo ve znamení hořepnického tlaku. Zelenobílí často zaměstnávali domácí obranu i brankáře Vošáhlíka, který si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Střelami ze střední vzdálenosti to zkoušeli postupně Martin Jelínek, Ondra Petrů či Martin Horký, ale skóre zápasu se neměnilo. A to ani po tutovce Zelenky, jenž si po akci M. Jelínka vylámal zuby na Vošáhlíkovi.

Hořepník kontroloval hru i nadále, domácí však čas od času vystrčili růžky. Výborně fungující hořepnická defenzíva ale dopřávala Kadlecovi relativní klid. Několik důležitých obranných zákroků si připsal střídající Petr Starka, jenž v 75. minutě nahradil taktéž v zápase dobře si počínajícího Petra Zíku.

Hosté mohli navýšit vedení do konce duelu ještě dvakrát. Nejdříve se po ideální přihrávce od Jana Jelínka zjevil zcela sám před Vošáhlíkem M. Jelínek, jeho střelu ale zastavila tyč. Docílit svého druhého gólu v zápase nebylo Martinu Jelínkovi souzeno ani o chvilku později, kdy po centru M. Horkého zakončoval zprvní, domácí brankář se ale blýskl bravurním zákrokem.

Až v samotném závěru utkání o sobě dal vědět i domácí tým. Kadlece nejprve vylekala střela Luboše Starka, která ale k radosti hořepnických skončila těsně vedle. Nejblíže pak byli Černovičtí gólu po povedené střele Martina Mazance, tu ale dokázal Standa Kadlec i za pomoci břevna vytěsnit nad. Hořepník si tak připsal šestou výhru v řadě a i nadále atakuje nejvyšší příčky soutěže. Z Černovic se navíc hráči vraceli nejen se třemi body, ale i s pocitem dobře odvedené práce.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Petr Zíka (75. Petr Starka), Tomáš Jelínek, Michal Joneš, Pavel Dlouhý – Ondra Petrů, Martin Horký, Pavel Cukr, Lukáš Zelenka (84. Luděk Havlín) – Honza Jelínek, Martin Jelínek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *