Na výhru s béčkem Košetic stačil i podprůměrný výkon

TJ Sokol Hořepník – TJ Sokol Košetice B 2:1 (0:0)

Bídný výkon, ale tři důležité body nakonec zůstaly doma. Tak by se v krátkosti dal shrnout souboj favorizovaného Hořepníka proti soupeři z nedalekých Košetic. Domácím fotbalistům se tentokrát nedařilo podle představ a to zejména v ofenzivní činnosti, kde byla až příliš patrná absence distancovaného Míry Přitasila. Dobře bránící hosté drželi bezbrankový stav až do 65. minuty zápasu, kdy Hořepník dvěma slepenými góly vykročil vstříc dalším třem bodům. Soupeř sice poté vstřelil kontaktní branku, to bylo ale z jeho strany vše. Hořepničtí tak po další výhře nadále mohou reálně pomýšlet o druhém postupovém místě, které zatím před zelenobílími drží s jednobodovým náskokem Počátky.

1. poločas

Úvodní dějství zápasu nebylo zrovna reklamou na fotbal. Hrálo se povětšinou mezi šestnáctkami. Domácí tým měl sice herní převahu, proti dobře zformované obraně soupeře ale nebyl schopen jakkoliv ohrozit hostující branku. Hořepnickým fotbalistům dělal problém kluzký terén, s kterým se nedokázali sžít. Za celý první poločas čtyřicítka diváků nezaregistrovala ani jeden náznak šance a pouze dvě střely na bránu, po jedné na každé straně. Jediným odvážlivcem z domácího mužstva byl Ondra Petrů, jehož střelecký pokus ale s přehledem zlikvidoval gólman Pelíšek.

2. poločas

Ani druhá půle nepřinesla očekávané zlepšení bídného výkonu domácích hráčů. Nepřesnost střídala nepřesnost, a tak Košeticím nedělalo mnoho potíží i nadále držet bezbrankový stav. Vše zajímavé a podstatné se začalo na hřišti odehrávat od 65. minuty zápasu. Nejdříve mohl domácí poslat do vedení Honza Jelínek, jeho krásnou střelu ale zastavila tyč hostující brány. Minutu poté však již mohli hořepničtí hráči i diváci slavit. Přihrávku Pavla Dlouhého převzal Martin Jelínek, který nepříliš prudkou střelou zpoza vápna dokonale zaskočil Pelíška.

Netrvalo dlouho a bylo to o dvě branky. Z pravé strany se do hostující šestnáctky vřítil s míčem u nohy Honza Jelínek, jenž přízemní střelou podruhé rozvlnil síť. Košeticím tak nezbývalo než otevřít hru a jejich zvýšená útočná aktivita přinesla ovoce o pět minut později. Odražený míč se dostal k volnému Machovcovi, který ve vyložené šanci zachoval klid a s přehledem překonal brankáře Cukra. Domácí se tak o vítězství museli strachovat až do konce zápasu. Těsně před jeho koncem mohl zařídit dělbu bodů střídající Langr, jenž ovšem v dobré pozici mířil nad. A tak Hořepník nakonec cennou výhru ukořistil, ale cesta k ní byla tentokrát až nečekaně trnitá.

Sestava Hořepníka

Pavel Cukr – Michal Joneš, Pavel Dlouhý, Petr Zíka, Tomáš Jelínek (76. Petr Starka) – Ondra Petrů, Martin Horký, Lukáš Zelenka (75. Radek Trojan), Martin Jelínek – Vojta Filip, Honza Jelínek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *