Hořepník vyučoval v Horní Vsi a na jaře je stále stoprocentní

SK Horní Ves – TJ Sokol Hořepník 1:5 (1:4)

Hořepnická krasojízda jarními odvetami nadále pokračuje. V zápase proti týmu z horní poloviny tabulky si Hořepničtí až na počáteční nesnáze počínali suverénně a opět, na jaře již potřetí, naplnili kvótu pěti branek. Střelecky znovu zářil Míra Přitasil, jenž se trefil dvakrát, stejně jako jeho parťák z útoku Vojta Filip. Jediným škraloupem na jinak vydařeném odpoledni bylo vyloučení nejlepšího hořepnického střelce, který se na jaře potkal s nebývalou formou. Tentokrát však zápas pro Přitasila skončil již v průběhu první půle, když po zbytečném extempore s protihráčem musel předčasně do sprch.

Úvod zápasu patřil domácímu týmu, ačkoliv do první velké šance se dostali Hořepničtí. Po akci Přitasila měl gól na kopačce Vojta Filip, který zůstal zcela sám před brankářem Glejtkem, jeho zakončení však mělo velké nedostatky, a tak si mohli Hornoveští pro tentokrát oddechnout. V 8. minutě začaly hořepnické akcie výrazně klesat, to když dva hostující zadáci nechali dlouhý míč propadnout až k nohám Martina Skokana, jenž napálil merunu ke vzdálenější tyči, mimo dosah gólmana Kadlece.

Hořepník ale přispěchal s bleskurychlou odpovědí. Únik Lukáše Zelenky a jeho následnou přihrávku před bránu přetavil ve vyrovnávací branku Vojta Filip. Poté několik dalších minut byl na hřišti k vidění pouze fotbalový odvar, když ani jedno z mužstev si nedokázalo kloudně přihrát. Hrstku nejvěrnějších mohl přesto podruhé rozjásat Skokan, při jeho šanci však hosty výrazně podržel gólman Kadlec. Zhruba od dvacáté minuty zápasu Hořepničtí přeřadili na vyšší výkonností stupeň a rázem z toho byl vytrvalý tlak, z kterého téměř vzápětí pramenily i branky.

Do vedení Hořepník poslal ve 24. minutě Přitasil, jenž využil své rychlosti, po přesném pasu Jana Jelínka utekl svému strážci a tváří v tvář nedal Glejtkovi pražádnou šanci k vyniknutí. Stejně chladnokrevně v koncovce si hořepnický šutér počínal i ve 34. minutě, kdy se scénář téměř opakoval. Míč za domácí obranu tentokrát vyslal Petr Zíka, Přitasil opět ukázal všem záda a zakončení znovu bylo bezchybné.

S chutí hrající Hořepník i nadále šturmoval. Trojici dobrých zákroků si v krátkém sledu připsal mladičký domácí gólman, jenž nejprve nedovolil Přitasilovi zkompletovat hattrick, poté si poradil s štiplavou střelou Ondry Petrů i hlavičkou Pavla Dlouhého. Na druhé straně hřiště domácí mužstvo zahrozilo pouze střelou z trestného kopu, ta ale byla pro Kadlece lehce stravitelným soustem.

V 39. minutě se nechal vyprovokovat horkokrevný Míra Přitasil, jenž vyzval k zápasnickému souboji hornoveského Ivana Glejtka. S přehledem pískající sudí Tomšů ale neměl pro mimofotbalové aktivity nejmenší pochopení a oběma kohoutům ukázal kartonek červené barvy. Z hořepnického pohledu povedenou první půli korunoval čtvrtým gólem Vojta Filip, jenž využil rychlého brejku k samostatnému úniku, po němž zakončoval do prázdné.

Do druhého dějství nastoupili hosté již bez matadora Martina Horkého, jenž stihl během první půle několikrát svými kudrlinkami polaskat fotbalovou duši přítomných diváků. Hořepník ale i bez něho nadále pokračoval v sebevědomém výkonu a ihned po příchodu z kabin navýšil své vedení, když se dobře mířenou ranou gólově prosadil Michal Joneš.

Ve zbývajícím průběhu zápasu tempo hry výrazně opadlo, domácí smířeni s porážkou neprojevovali větší touhu po útočení, a tak se hrálo především před Hornoveskou brankou. Hostující mužstvo ale již nebylo tak hladové jako před přestávkou. A ačkoliv šancí ke zvýraznění svého náskoku měli Zelenobílí přehršel, stav zápasu se již nezměnil. Hořepník tak po zásluze dokráčel k dalšímu pohodovému vítězství.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Honza Jelínek (84. Martin Severa), Petr Zíka, Michal Joneš, Pavel Dlouhý – Ondra Petrů, Martin Horký (46. Petr Starka), Lukáš Zelenka (75. Richard Chvála), Martin Jelínek – Vojta Filip (60. Luděk Havlín, Míra Přitasil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *