Přestřelka v Božejově lépe pro Hořepník

TJ Sokol Božejov – TJ Sokol Hořepník 4:5 (2:4)

Fotbalisté Sokola Hořepník vstoupili do jarních odvet vítězně a dál tak atakují medailové pozice soutěže. Po hladkém zdolání Senožat v předchozím kole si tentokrát Sokolíci dojeli pro cenné body do Božejova. Hořepničtí měli svému soupeři co vracet, neboť podzimní měření sil na hořepnickém hřišti bylo v jasné režii božejovského mužstva. I nyní se z pohledu Hořepníka jednalo o těžký špíl, tentokrát však s tříbodovou tečkou. Výhra je o to cennější, že hosté přijeli do Božejova notně oslabeni, na hře hořepnického výběru se to ale naštěstí nijak výrazně neprojevilo. Zelenobílí po bojovném výkonu vyválčili tři body a můžou tak v klidu vyhlížet dalšího soupeře, kterým v sobotu na domácím hřišti budou chrabří bojovníci z Želiva.

Hořepník v první půli třikrát zaúřadoval ze vzduchu

Hostující Sokolíci dorazili k zápasu v silně oslabené sestavě, bez ostrostřelce Přitasila i dalších opor, ale bojovným výkonem se postarali o dramatický průběh utkání se šťastnějším koncem pro zelenobílé barvy. Po krátkém oťukáváni v úvodu zápasu převzali hosté iniciativu a již v 8 min. si naběhl Honza Jelínek za obranu a hlavou přehodil brankaře. O dvě minuty později bylo vyrovnáno. Domácí zahrávali rohový kop, Kadlec vyrazil míč pouze na malé vápno pod nohy Starky a ten jej zasunul k tyči vlastní branky. Hosté po smolně inkasovaném gólu ale nadále pokračovali v tlaku na domácí branku a po pěkném centru z levé strany si na míč naběhl nejmenší a i nejmladší hráč na hřišti Zelenka a tvrdou hlavičkou z 10 metrů prostřelil brankaře. O pár minut mohli hosté jásat znovu. Na roh zahraný na první tyč si naskočil Trojan a přesnou hlavičkou k tyči dal na 1:3.

Poté se ozvali i domácí. Nejprve v 39. minutě z akce, která zaváněla ofsajdem, snížili Vackem. Pro hořepnické pak mohlo být i hůře, když o chvilku později otočil domácí pomezní aut, Božejovští rychle rozehráli, ale útočník kromě dobře vybíhajícího Kadlece obhodil i branku. Těsně před přestávkou dostal pěkný míč do běhu Honza Jelínek, pronikl do pokutového území, kde byl faulován a Michal Joneš z penalty tvrdou ranou zvýšil na 2:4. 

Božejov po přestávce smazal dvougólové manko, na branku Jana Jelínka už ale odpověď nenašel

Po obrátce bylo vše jinak. Božejovští fotbalisté získali převahu a po závaru v pokutovém území si v 53. minutě vstřelil Lukáš Zelenka vlastní branku. Domácí hráči získávali stále více ze hry a v 64. minutě Smrčka po rozehraném rohu chtěl zřejmě centrovat, ale míč nakonec skončil v síti za překvapeným brankářem Kadlecem. V 73. minutě se misky vah ale opět překlopily na tu správnou hořepnickou stranu, to když Honza Jelínek prošel s míčem na hranici pokutového území a přízemní střelou rozhodl zápas.

Výsledek se ve zbytku utkání mohl ještě měnit a to v prospěch obou týmů. Nejprve Radek Trojan obešel v pokutovém území dva hráče Božejova, ale střelu z těžkého úhlu zlikvidoval brankář Křížek. Poté dostal domácí útočník pěknou nahrávku do vápna, ale ani gólman Kadlec se nenechal zahanbit a střelu vyrazil. Těsně před koncem Božejovští poslali prudký centr do pokutového území a hořepnická obrana míč s námahou odvrátila na roh těsně okolo tyče. Po jeho rozehrání se pískal již konec. Hosté, ač vstřelili sedm branek z devíti, se tak museli bát o výsledek až do posledních vteřin. 

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Michal Joneš, Petr Zíka, Tomáš Jelínek, Petr Starka (82. Vláďa Mezera) – Ondra Petrů, Martin Horký, Luděk Havlín, Radek Trojan (89. Richard Chvála) – Honza Jelínek, Lukáš Zelenka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *