Hořepníku proti Speřicím zvlhl střelecký prach

TJ Sokol Hořepník – TJ Dálnice Speřice B 0:2 (0:0)

Střelecky naprázdno vyšli fotbalisté Sokola Hořepník ve čtvrtém přípravném utkání. Po gólových hodech v minulých zápasech se tentokrát útočníkům nedařilo. Citelně byla znát absence ostrostřelce Přitasila, který zatím v přípravě řádí jako černá ruka. Domácí se jen těžko prosazovali přes soupeřovu obranu výborně dirigovanou zkušeným stoperem Holendou. V poli se jinak hrála vyrovnaná partie. Hořepnické nyní čeká ještě generálka na ostrý start jara, kterou obstará duel s nově se tvořícím hořepnickým B výběrem.

1. poločas

Čtvrtý přípravný duel odehráli Hořepničtí poprvé na přírodní trávě, v zápase s rezervou Speřic se jim ale nedařilo podle představ. Oba týmy nabídli divákům dietní podívanou, když šancí se urodilo jako šafránu. Domácí výběr měl v první půli dvě velké šance, v té první se po chytře zahraném trestném kopu Martinem Horkým zjevil na malém vápně zcela volný Honza Jelínek, jeho hlavička však minula zařízení. Do druhé loženky se po přihrávce Martina Jelínka dostal Vojta Filip, který ale v jasné pozici mířil jen do břevna.

I na druhé straně hřiště jsme napočítali dvě příležitosti, které mohly vést ke změně stavu. Nejdříve po střele speřického záložníka zvonilo za Kadlecem břevno, chvíli poté se v hořepnickém vápně po rohovém kopu brankář Kadlec vyznamenal, když reflexivně vykopl pohotovou střele hostujícího hráče. Vyrovnaná první půle, ve které měly navrch obrany nad útokem, tak třicítce diváků branku nenabídla.

2. poločas

Po přestávce se začali více prosazovat fotbalisté Speřic. Domácí již v obranné činnosti nepůsobili tak jistým dojmem, což byla voda na speřický mlýn. Do vedení se hostující mužstvo dostalo v šedesáté minutě zápasu, kdy se po zdařilé kombinaci a přihrávce od Patrika Hunáčka dostal jednoduše až před Kadlece speřický útočník, jenž si v zakončení počínal bezchybně.

Poté si dva dobré zákroky připsala domácí opora v bráně, ale byl to právě Standa Kadlec, jenž se nakonec stal smutným hrdinou zápasu. V 72. minutě mu totiž propadla lehounká střela za třiceti metrů mezi nohama a míč se posléze došoural až do sítě. Nešťastný zákrok, jenž byl jako dělaný do novácké rubriky borec na konec, tak udělal tečku za zápasem, ve kterém domácí nepropadli ani neoslnili.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Honza Jelínek, Pavel Dlouhý, Tomáš Jelínek, Petr Zíka – Ondra Petrů, Martin Severa, Michal Joneš, Lukáš Zelenka, Radek Trojan – Martin Jelínek (hokejově střídali – Martin Horký, Richard Chvála, Vojta Filip

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *