Hořepník si po Jarošovu pohrál i s Obrataní, opět řádil Přitasil

TJ Sokol Hořepník – SK Obrataň 6:0 (2:0)

Úchvatné šestigólové představení Míry Přitasila rozhodlo přípravný duel mezi Hořepníkem a Obrataní. O soutěž výše hrající Obrataň nenalezla recept kterak ubránit hořepnického snajpra, který v přípravě láduje ostrými. Před týdnem gólový apetit Přitasila odnesl Jarošov nad Nežárkou, tentokrát se rychlonohému útočníkovi nedokázali dostat na kobylku obratanští zadáci. Hořepník si tak v přípravě připsal druhou výhru v řadě a zdá se, že jeho forma má vzestupnou tendenci, což je před blížícím se startem jarních odvet příjemné zjištění.

Hořepník zaskočil favorita, z brejků získal dvoubrankové vedení

Hořepníku se na kamenické umělce daří. Potvrdil to i třetí přípravný zápas, ve kterém sokolíci změřili síly s mužstvem Obrataně, která válčí v okresním přeboru. Handicap jedné soutěže ale nebyl na hořepnických fotbalistech stejně jako před týdnem proti Jarošovu nad Nežárkou vůbec znát, zelenobílí se favoritovi vyrovnali ve všech fotbalových dovednostech. V první půli sice byli častěji na míči hráči Obrataně, do šancí je však výborně pracující hořepnická defenzíva nepouštěla.

To na druhé straně hřiště se šancí urodilo více. Hořepník opět spoléhal na svůj velký trumf, Míru Přitasila, který svou rychlostí nadělal obrataňským zadákům problémů až běda. V průběhu první půle se Přitasil za obrannou linii soupeře dostal dvakrát a vždy z toho byla branka, čímž hořepnický útočník jen potvrdil, jak moc je v přípravných duelech produktivní. Obrataň zkoušela odpovědět několika střeleckými pokusy z větší vzdálenosti, brankář Šonka byl ale vždy připraven.

One man show Míry Přitasila měla pokračování i po přestávce

I po změně stran se na kamenické umělce děly velké věci. Hořepník pokračoval v dobrém výkonu z první půle, navíc byl směrem dopředu ještě odvážnější, a tak brankář Vilímek měl plné ruce i nohy práce. Zaměstnával ho zejména Přitasil, jehož úniky ovšem byly smrtící a téměř vždy měly stejného vítěze, kterým byl hořepnický kanonýr. Skóre tak dál utěšeně narůstalo ve prospěch zelenobílých.

Obratani nepomohlo ani nasazení zkušeného Lukáše Vlacha, jehož ztráta míče uprostřed hřiště znamenala další hořepnický brejk, po kterém Přitasil zvyšoval na 4:0. O chvilku později neudržitelný forward znovu úřadoval, když po samostatném úniku vstřelil pátou branku. Poté přišlo i několik náznaků šancí Obrataně, ale skvěle hrající obrana Hořepníka si s nimi dokázala vždy poradit, někdy i za cenu sebeobětování.

Jednou se blýskl také obrataňský gólman Vilímek, který poprvé a naposled v zápase přece jen dokázal Přitasilův únik zneškodnit, po tvrdé střele Martina Jelínka ho pak zachránilo břevno. Gólový účet utkání v 85. minutě uzavřel kdo jiný než Přitasil, který svým šestým gólem obrataňskou demolici dokončil.

Sestava Hořepníka

Zdeněk Šonka – Michal Joneš, Petr Starka, Petr Zíka, Tomáš Jelínek – Luděk Havlín, Lukáš Zelenka, Ondra Petrů, Martin Jelínek, Radek Trojan – Míra Přitasil (hokejově střídali – Martin Horký, Pavel Dlouhý, Martin Severa, Richard Chvála)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *