Přátelsky s SK ZD Pojbuky

TJ Sokol Hořepník – SK ZD Pojbuky   4:5 (2:1)

Hořepničtí fotbalisté mají za sebou první ze tří přípravných duelů na odvetnou část III. třídy. Večerní zápas na umělce v Kamenici nad Lipou nesl všechny znaky přípravy. Hráčům obou mužstev nechyběla chuť do hry, takže se duel odehrál ve slušném tempu. S míčem si o něco více rozuměli fotbalisté Pojbuk, kteří po většinu zápasu diktovali tempo hry. Hořepničtí však tradičně hrozili z nebezpečných brejků, duo osvědčených střelců (M.Přitasil, M.Jelínek) Hořepníku zařídilo nadějný dvoubrankový náskok. Dobře hrající Pojbuky ale dokázaly nepříznivě se vyvíjející zápas otočit na svou stranu, když rozhodující trefa přišla v devadesáté minutě z kopaček Křepelky.

V první půli Hořepník vytěžil z minima maximum

Oba týmy nastoupily do zápasu v poněkuď oslabených sestavách, Hořepník postrádal brankáře Kadlece, stopera Honzu Jelínka či útočníka Vojtu Filipa. Samotný duel pak nabídl zajímavou podívanou. V první půli bylo více na balónu mužstvo z Táborska, které si vytvořilo v úvodním dějství i několik slibných příležitostí. Do první šance zápasu se ale dostal celek Hořepníka, vedení mu přiřkl přesný lob Míry Přitasila. Poté několikrát zahrozily Pojbuky, hořepnická obrana s vypětím všech sil útočným výpadům soupeře odolala, vyjímkou byla pouze povedená akce z levé strany a přesná příhra před bránu, kde číhal osamocený Křepelka, který pohodlně srovnal skóre.

O pár minut později mohl poslat Pojbuky do vedení Bouška, jeho únik a následnou střelu ale zdařilým zákrokem vytěsnil gólman T. Dlouhý. Poté se blýskl výborným obranným zákrokem Petr Zíka, jenž na brankové čáře vyhlavičkoval gólový pokus jednoho z hostujících hráčů. V poslední minutě první půle o sobě dal vědět Martin Jelínek, na jehož střelu šídlem byl Bočan krátký.

Lehkovážná obranná hra se Hořepníku v závěru vymstila

Po obrátce udělali Hořepničtí několik změn v rozestavení, tou nejzásadnější bylo přesunutí stopera Michala Joneše do středu zálohy. Na klíčový post libera se pak postavil Tomáš Jelínek. Zprvu se zdálo, že Hořepník bude pokračovat v solidním výkonu z první půle, ale nestalo se tak. Druhé dějství odstartoval obří šancí Bouška, jeho dělovku ze tří metrů ale dokázal reflexivně vyrazit gólman Dlouhý. Hned z protiútoku zvýšil hořepnické vedení štírek Martin Jelínek. Na jeho branku ale Pojbuky nalezly rychlou odpověď, technická střela Boušky zapadla přesně k tyči.

O několik minut později Hořepník opět využil své největší zbraně, rychlonohý Přitasil utekl obraně soupeře a s přehledem zavěsil. Ani tenhle gól však fotbalisty Pojbuk na kolena nepoložil. Ba naopak, za pět minut bylo vyrovnáno. V 74. minutě využil otevřené hořepnické obrany agilní Šedivý, jenž se zcela osamocený na levé straně hřiště dostal k zakončení, které chytrým obstřelem podél gólmana zdárně vyřešil. Poté od gólové pohromy svůj tým uchránil na brankové čáře zasahující Pavel Cukr. V 77. minutě ale udělala hořepnická obrana další z mnoha chyb, střílející Křepelka ještě svou šancí pohrdl, když trefil tyč, odražený míč se pak chystal do sítě uklidit jeho kolega z útoku, kterému zakončení na poslední chvíli skluzem znemožnil brankář Dlouhý, jenž si při zákroku, po kterém se navíc pískala penalta, poškodil kolenní vazy. Pokutový kop pak bezpečně proměnil Šedivý.

Hořepník se v poslední desetiminutovce dostal ještě do dvou výborných příležitostí. Střela Michala Joneše po akci Přitasila ale skončila nad, únik Míry Přitasila a jeho následné zakončení pro změnu mířilo těsně vedle. Rozuzlení zajímavého a slušně vedeného duelu přišlo v závěrečných vteřinách. Přetažený centr z pravé strany si našel Michal Křepelka, jeho cizelérsky provedené zakončení pak zápasu určilo vítěze. Zaslouženého vítěze, nutno dodat. Ačkoliv Pojbuky po většinu zápasu gólově tahaly za kratší konec, jejich herní projev se jevil fotbalověji. Hořepníku se nepovedla zejména poslední čtvrthodinka, ve které působil chaoticky, individuální chyby v defenzívě pak pomohly soupeři přípravný duel otočit.

Sestava Hořepníka

Tomáš Dlouhý – Michal Joneš, Petr Zíka, Pavel Cukr, Pavel Dlouhý – Ondra Petrů, Martin Jelínek, Martin Horký, Lukáš Zelenka – Luděk Havlín, Míra Přitasil (hokejově střídali – Petr Starka, Tomáš Jelínek, Zdeněk Šonka, Martin Severa)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *