Petrovice poprvé vycenily zuby, odnesl to Hořepník

Sokol Hořepník   –   Vysočina Petrovice   1:1 (0:1)

Každá série jednou končí. Své o tom vědí v Petrovicích. Patnáctkrát v této sezóně Petrovičtí nastupovali do zápasů III. třídy s touhou získat premiérový bod. Po devadesáti minutách ale vždy odcházeli ze hřiště se sklopenými hlavami. Až šestnáctý pokus byl úspěšný. V Hořepníku totiž svou bojovností a urputnou obranou favorita duelu dokonale zaskočili. Domácím nebylo nic platné ani to, že na vyložené šance vyhráli 8:0 a držení míče bylo výrazně v jejich prospěch. Fotbal se hraje od nepaměti na góly. A ty dávali pouze Petrovičtí. Chvilku před přestávkou poslal hosty do vedení Kostka a v 68. minutě rozhodl o spravedlivé dělbě bodů vlastním gólem Krpálek. Že konečný výsledek byl pro hořepnický tým velkým zklamáním, asi netřeba dodávat.

Drtivý nástup branku nepřinesl, v závěru poločasu přišel trest z kopačky Kostky

Hořepničtí vstoupili do duelu s otloukánkem soutěže tak jak se na favorita sluší a patří. V prvních deseti minutách se hrálo pouze před brankou Petrovic. Festival zahozených šancí načal hned v první minutě Vojta Filip, jehož v samostatném nájezdu vychytal Kytka. Hned vzápětí se řítili tři hořepničtí hráči na jediného petrovického obránce, i tato šance však zůstala trestuhodně nevyužita. Poté zkoušel své štěstí Martin Jelínek, po něm Vojta Filip a Lukáš Zelenka, skóre se však neměnilo. Na konci rušné čtvrthodiny se ze hřiště mohl pakovat Martin Buchta, jenž v přerušené hře sáhnul jednomu z hostujících hráčů do úsměvu, sudí Přibyl však z kapsičky vytáhl pouze kartónek žluté barvy.

Že bohorovnost při zakončení bude domácí velmi mrzet, v tu chvíli ještě nikdo netušil. Hosté totiž působili zprvu bezradným dojmem, a tak si kde kdo mohl říct, že góly v hostující síti tak jako tak přijdou. Jenže nepřišly. S postupem času tlak domácích vyprchal. Hrálo se sice povětšinou na polovině Petrovic, do šancí se ale domácí již nedostávali, neboť petrovická obrana začala působit daleko pevnějším dojmem než na začátku duelu. Ba co víc, Petrovičtí v závěru poločasu potvrdili otřepanou frázi, že fotbal nemá logiku, když z ojedinělého útoku skóroval Kostka.

Domácí se ve druhé půli na zvrat nezmohli, Petrovice slaví první bod

Po přestávce přišlo z hořepnické strany jedno velké trápení. Domácím nebylo nic platné, že povětšinou drželi míč na svých kopačkách. Přes s formovanou obranu Petrovic nebyli schopni se dostat do zakončení. Vyjímku představoval snad jen dravý průnik Martina Jelínka, kterého vychytal Kytka. Několik střel ze střední vzdálenosti pak nenašlo svůj cíl. Střelbou to zkoušeli i hosté, ty se však předháněli v tom, který z hráčů vystřelí z větší vzdálenosti, takže gólman Kadlec stav ohrožení vyhlašovat nemusel.

Hořepničtí se zaslouženého vyrovnání dočkali v 68. minutě duelu. Dobře kopnutý rohový kop se snášel na hlavu Petra Zíky, před ním však v dobrém úmyslu zasáhl hostující Velen Krpálek, jenž poslal míč neomylně do vlastní brány. Domácím tak zbývalo dvacet minut na to, aby zápas s outsiderem soutěže přece jen dovedli do vítězného konce. Proti byl ale zejména dobře chytající brankář Kytka, jenž hostující mužstvo několikrát podržel. V závěru zápasu už to byla z hořepnické strany spíše křeč. Nikdo z hráčů nebyl schopen vzít osud zápasu do vlastních rukou. Konečný remízový výsledek byl pro domácí příznivce velkým zklamáním, naopak hosté mohli po zásluze slavit svůj premiérový bod.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Martin Buchta, Petr Zíka, Pavel Cukr, Tomáš Jelínek (76. Petr Starka) – Jan Zadražil (55. Zdeněk Šonka), Martin Jelínek, Ondra Petrů, Roman Filip – Vojta Filip, Lukáš Zelenka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *