Mizérie v Žirově

Střepina Žirov  –  Sokol Hořepník   3:0 (1:0)

Velmi nepovedené představení mají za sebou fotbalisté hořepnického Sokola. V Žirově hrstce diváků nepředvedli pranic ze svého umění a tak nebylo divu, že po devadesáti minutách svítil na světelné tabuli stav 3:0. Domácí tým byl lepší ve všech herních atributech a hostům toho mnoho nepovolil. Hořepničtí chybovali v defenzivě, v útoku pak byli zcela neškodní. Druhá prohra v řadě zapříčinila i výrazný propad tabulkou. Sokolící se nyní nachází až na nelichotivé deváté příčce…

Vyrovnanou první půli rozhodla branka žirovského Kosa

Duel sousedů v tabulce nenabídl líbivou podívanou. Zejména hostující výběr působil po celý zápas malátně. První šanci zápasu si sice vypracovali Hořepničtí, když Martin Jelínek tvrdou střelou orazítkoval břevno Jonášovy branky, poté už se ale až do konce zápasu hrálo podle žirovských not. První velké okénko v hostující defenzivě dokázali domácí tvrdě potrestat. V 17. minutě se po autovém vhazování ve vápně lehce uvolnil jeden z domácích plejerů, střílenou přihrávkou vybídl ke skórování nepokrytého Kosa, jenž nekompromisně zavěsil.

Poté se hrálo spíše mezi šestnáctkami. Ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit trvalejší tlak. Na malém plácku oběma týmům vázla mezihra, takže po nějaké výraznější šanci nebylo vidu ani slechu. Nezáživná první půle tak skončila těsným vedením domácího mužstva.

Žirov po přestávce šlápl na plyn a dvěma góly jistil tři body

Druhá půle začala velkou šancí hostí. Hořepnický Cukr využil chyby domácích v rozehrávce, po jeho nahrávce se pak ve vyložené šanci ocitl Martin Jelínek. Střelou nad ale jen potvrdil, že se mu na jaře střelecká forma obloukem vyhýbá. To domácí si při zakončení počínali o mnoho lépe. V 53. minutě se za hostující obranu dostal Brothánek, jenž si kličkou vychutnal gólmana a zakončil do prázdné – 2:0. Třetí hřebíček do hořepnické rakvičky nedlouho poté zatloukl Nebesař, který v samostatném úniku přesně trefil zařízení.

Na druhé straně hřiště za zmínku stojí pouze nesmělé střelecké pokusy M. Jelínka a Matějky, které ale svůj cíl nenašly. Na brejky se spoléhající Žirov mohl ještě jednou gólově udeřit. Českou uličkou ke skórování vybídnuvší Nebesař si však tentokrát na Kadlece nepřišel. Domácí tým to ale mrzet nemuselo. V sotva průměrném zápase všechny body zcela po zásluze zůstaly v Žirově.

Sestava Hořepníka

Standa Kadlec – Martin Buchta (80. Franta Matějka), Jan Jelínek, Pavel Cukr, Petr Zíka – Luděk Havlín (46. Petr Starka), Martin Jelínek, Ondra Petrů, Jan Zadražil (60. Lukáš Zelenka) – Roman Filip (70. Zdeněk Šonka), Tomáš Jelínek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *