Fotbalové jaro 2018 klepe na dveře

Jarní odvetné boje ve III. třídě se kvapem blíží, pojďme se ještě v krátkosti ohlédnout za podzimní půl sezónou a připomenout si, jak to hořepnickým čutálistům na podzim kopalo. No, žádná hitparáda to rozhodně nebyla. Tým se trápil zejména ve venkovních zápasech, ve kterých doplácel na četné absence klíčových hráčů. V některých zápasech Hořepník předváděl až tristní výkony.

Naopak duelů, při kterých by se hořepnický fanoušek mohl kochat pohledným fotbalem ze strany zelenobílých borců, bylo až zatraceně málo. Šesté místo v konečném podzimním účtování je objektivně vzato asi ještě lichotivé, do bojů o přední příčky Hořepník v této sezóně nezasáhne, což se ovšem ani nečekalo. Cíl pro jaro je jednoznačný. Udržet současné postavení a hrát takový fotbal, který by bavil hráče i diváky…

Nejvydařenější zápas na podzim – Hořepník  :  Žirov   (4:1)

Nejpovedenější vystoupení nabídli svým příznivcům Hořepničtí ve třetím podzimním kole, kdy si v domácím prostředí vyšlápli na jednoho z aspirantů postupu, na tým ze Žirova. Mužstvo, které dlouhá léta neodmyslitelně patřilo do nejvyšší okresní soutěže, narazilo v Hořepníku na kompaktní tým domácích bojovníků, který se opíral o výborného brankáře Kadlece, produktivní útok a bezchybnou defenzívu.

Dobrý dojem Hořepník zanechal také ve Speřicích, kdy prvnímu týmu tabulky i ve dvojnásobném oslabení do posledních minut srdnatě vzdoroval. K čestným prohrám patřila i ta jednogólová se silným AFC Humpolec. Do výčtu zdařilých zápasů nutno zařadit i výhru nad nebezpečnou Horní Vsí v poměru 3:0 či vydřenou výhru nad rezervou Černovic.

Nejhorší zápas na podzimHořepník  :  Velká Chyška   (1:4)

Duel se sousedním rivalem, který v minulé sezóně tak tak udržel třetitřídní příslušnost, byl obrovským zklamáním pro všechny zúčastněné. Hořepnickému favoritovi od úvodních minut nevycházelo zhola nic, v útoku byli Hořepničtí naprosto bezzubí, v obraně pak pořádali den otevřených dveří, čehož hostující útočníci náležitě využívali. Konečný výsledek 1:4 plně odpovídal dění na hřišti. Velká Chyška si tak z Hořepníka odvezla překvapivé, ale zasloužené tři body.

Nejen výše zmiňovaný zápas přinesl v hořepnických řadách rozčarování. Zelenobílím se hrubě nedařilo zejména ve venkovních duelech, kam zpravidla ovšem cestovali ve značně okleštěné sestavě. Zápasy v Želivě či v Novém Rychnově byly téměř ostudné, když kromě výše skóre byla naprosto zoufalá i předváděná hra.

Nejlepší hráči podzimu Ondra Petrů, Standa Kadlec

I když se týmu jako celku nedařilo podle představ, lze najít i hráče, kteří si v každém zápase odehráli svůj standart, mnohdy i více. Ve středu pole úřadoval Ondra Petrů. Šikovný záložník díky své rychlosti i kopací technice patřil k jednoznačným tahounům mančaftu, bohužel až příliš často zůstával ve své snaze osamocen. Výborně se na podzim uvedl i novic Standa Kadlec, jenž v některých zápasech v brance čaroval. Jeho kouzelnické schopnosti však několikrát degradovala chaotická hra obrany, za níž si řízný brankář na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl.

Nejlepší střelec podzimu – Vojta Filip  (11 gólů)

Pouze jednoho snajpra měl v podzimních bitvách ve svém středu hořepnický mančaft. Byl jím útočník Vojta Filip, který si připsal 11 střeleckých zápisů. Což je rozhodně slušné číslo, když vezmeme v potaz, že v několika duelech Vojta absentoval. Bohužel nikdo další na podzim střelecké kopačky neobul, a tak i proto patří Hořepníku v tabulce vstřelených gólů (23 gólů) až desáté místo, což je na tým, který se dříve vyznačoval především kvalitní ofenzívou, skutečně hodně slabý počin.

Celkové hodnocení podzimu

Kdo nic nečeká, nemůže být zklamán. V Hořepníku si bohužel musí zvykat na to, že momentálně patří pouze k průměrnému týmu III. třídy. Taková je po odchodu spousty kvalitních hráčů realita. Několik málo lídrů, které ve svém středu Hořepničtí mají, bohužel zatím na lepší výsledky nestačí. V celkovém měřítku kvalita chybí. Podzim lze považovat spíše za průměrný, pouze v několika málo zápasech se na fotbal ze strany hořepnického mužstva dalo koukat. Nezbývá než doufat, že jaro přinese změnu k lepšímu a že se Hořepničtí posunou kvalitativně aspoň o krok dále…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *